geen aankoop nieuwe kunst

21 september 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Het Cultureel Overleg Gorinchem (COG) ontvangt van de gemeente een extra subsidie van 5.000 euro voor de organisatie van de Kunstweek 2010, dit jaar van 6 tot en met 14 november. In 2009 was deelname aan dit landelijke initiatief een succes voor de culturele instellingen. Er kwamen veel bezoekers en Gorinchem kreeg een eervolle vermelding bij de verkiezing Kunststad 2010.

Ook dit jaar wil Gorinchem graag deelnemen aan de verkiezing Kunststad van het Jaar. In juni is overleg geweest over een bredere opzet van de Kunstweek. Om organisatorische redenen is de verkiezing van Kunststad van het Jaar echter afgeblazen, maar de gemeente vindt het toch goed voor de promotie van de stad om aan de Kunstweek deel te nemen. Gerekend wordt op landelijke publiciteit en een toename van het aantal bezoekers aan culturele instellingen.

Een verzoek van de werkgroep Symposion om vier kunstwerken van de Waalse kunstenaar Vincent Dubois aan te schaffen is door het college van B en W afgewezen. Het gaat om vier panelen van ieder 6.000 euro. Het Gorcums Museum en de Artoteek Gorinchem wijzen het verzoek af. Het museum richt zich bij aankopen op werken van Gorcumse kunstenaars en de Artoteek vindt de panelen niet ‘handzaam’. De gemeente heeft het nu bij Rivas voorgelegd, die de werken zou kunnen aanschaffen voor nieuwbouw.

advertentie
advertentie