Uur Q: Islam in Nederland

28 september 2010 om 00:00 Informatie

VUREN - In Het uur Q gaat het zondag 3 oktober over ‘de Islam in Nederland’. Hoe gaan moslims en niet-moslims met elkaar om in ons land? Wat zijn de verschillen tussen het islam en het christendom? Spreker is Gert-Jan Segers, deskundige op het gebied van de integratie. Het uur Q is een laagdrempelige bijeenkomst voor alle mensen in Vuren en omgeving.

Het Uur Q begint om 16.30 uur en wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk Vuren, Esdoornlaan 2.

Najaarsuitvoering CGZ Hallelujah

GORINCHEM - Chr. Gemengde Zangvereniging Hallelujah uit Werkendam o.l.v. Sjaak Kazen verzorgt zaterdag 2 oktober haar najaarsconcert. Aan dit concert werkt ook mee de Hervormde Cantorij Heusden o.l.v. Jaco v.d. Werken. Het najaarsconcert wordt uitgevoerd in de Maranathakerk in Werkendam op zaterdag 2 oktober a.s. en begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden.

Ontmoeting tussen kerk en moskee

GORINCHEM - Wist u dat een moslim die sterft ritueel gewassen moet worden? En dat hij op zijn rechterzijde begraven moet worden met zijn gezicht in de richting van Mekka? Weet u waarom in een rooms-katholieke kerk de priester de kist bewierookt? Weet u dat er bij een christelijke begrafenis veel ruimte is voor persoonlijke rituelen?

Bent u in dit soort zaken geïnteresseerd? Kom dan op zondag 10 oktober tussen half drie en half vijf naar de Exoduskerk aan de Mollenburgseweg. Dan vindt de tweede ontmoeting tussen kerk en moskee plaats. Twee sprekers zullen met behulp van een powerpointpresentatie het thema toelichten, van zowel christelijke als islamitische zijde. Daarna is er alle ruimte voor discussie en gesprek. De toegang is gratis en mensen van alle verschillende levensbeschouwingen zijn welkom.

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de Raad van Kerken en de Suleyman Celebi Moskee.

Bingo in De Bogerd

GORINCHEM - Stichting Arkelstad verzorgt vrijdag 1 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een Bingo-ochtend in De Bogerd. Toegang is gratis. Zaal open vanaf 9.30 uur.

Bingo in Odina

GORINCHEM - Het Oranjecomite Arkel verzorgt zaterdag 2 oktober een Bingo-avond in dorpshuis Odina te Arkel. Zaal open 19.30 uur.

advertentie
advertentie