Oudercursus Pittige Pubers

28 september 2010 om 00:00 Algemeen

GORINCHEM - ,,Iedereen wil het beste voor zijn of haar kind, maar opvoeden is niet altijd makkelijk. En het opvoeden van een opstandige puber al helemaal niet. Kinderen in de puberteit verkennen de grenzen en proberen deze continu te overschrijden. In veel gevallen komt een kind ongeschonden door de puberteit, maar soms loopt een kind door zijn opstandige gedrag een verhoogd risico om in de problemen te komen.”

Volgens TriviumLindenhof hebben ouders een positieve invloed op het gedrag van hun kind en kunnen zij veel betekenen bij het verminderen en voorkomen van probleemgedrag. Daarom biedt de organisatie dit najaar de oudercursus Pittige Pubers aan. Deze cursus geeft ouders aandacht en traint hen om weer vertrouwen in eigen kunnen te krijgen en de relatie met hun kind te verbeteren. In de cursusbijeenkomsten bespreken en oefenen ouders, onder leiding van een cursusleider, met elkaar de vijf belangrijkste opvoedtaken. Ouders vinden niet alleen begrip en herkenning bij elkaar, maar krijgen ook ondersteuning bij hun opvoedingsvragen.

De cursus bestaat uit bijeenkomsten op de maandag- of dinsdagavond. De cursus is bedoeld voor ouders met kinderen vanaf twaalf jaar, deelname is gratis. Voor meer info en aanmeldingen: Maja de Jonge, manager bij TriviumLindenhof, telefoon 078-6136021 of via de e-mail: m.dejonge@triviumlindenhof.nl.

advertentie
advertentie