Kinderboekenweek Mandarijn

28 september 2010 om 00:00 Algemeen

GORINCHEM - In het kader van het thema van de kinderboekenweek 2010, ‘De Grote Tekententoonstelling; beeldtaal in kinderboeken’, heeft De Mandarijn een verrassend programma samengesteld. De kinderboekenweek wordt van 6 tot en met 16 oktober gehouden. Woensdagmiddag 6 oktober is Leuntje Aarnoutse aanwezig vanaf 14.00 uur. Zij schreef het gevoelige en humoristische leesboek ‘Wiek!’. Ze komt signeren en liefhebbers kunnen een praatje maken met deze gezellige en vrolijke kinderboekenauteur.

Begin oktober is het eerste kinderboek, ‘Mijn papa woont in Afrika’, verschenen van de Leidse kunstenares Barbara van Druten. Barbara is al jaren actief in de kunst. Zaterdagmiddag 9 oktober vanaf 14.00 uur geeft ze een workshop in De Mandarijn, een unicum. Ieder kind dat meedoet maakt een deel van een groot kunstwerk dat na 9 oktober tentoongesteld zal worden in De Mandarijn. Na een maand mag ieder zijn eigen werk ophalen. Benodigd materiaal is aanwezig.

Vrijdagmiddag 15 oktober is er een knusse voorleesmiddag vanaf 15.00 uur met de vaste voorlezer Ineke Struijk. En zaterdagmiddag 16 oktober tussen 15.00 en 16.00 uur signeert Jeska Verstegen haar nieuwste prentenboek ‘Wintervlinders’. Kinderen kunnen een kleurplaat bij De Mandarijn halen, kleuren en inleveren en een gesigneerd exemplaar winnen.

advertentie
advertentie