Open huis bij Hospice Haarstraat

28 september 2010 om 00:00 Algemeen

Palliatieve zorg is een benadering die de kwaliteit van het leven verbetert van patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening, door het voorkomen en verlichten van lijden, door middel van vroegtijdige signalering en zorgvuldige beoordeling en behandeling van pijn en andere problemen van lichamelijke, psychosociale en spirituele aard.

Internationale dag van de palliatieve zorg GORINCHEM - De stichting Hospice - VTZ Gorinchem en omstreken houdt zaterdag 9 oktober open huis in het herenhuis aan de Haarstraat 29 te Gorinchem ter gelegenheid van de internationale dag van de Palliatieve Zorg.

Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen die belangstelling heeft van harte welkom om een praatje te komen maken, een drankje en een hapje te nuttigen en de Hospice te bekijken. Bestuursleden en medewerkers staan klaar om bezoekers te verwelkomen. Er wordt een video over het werk getoond en er zijn rondleidingen door huis en tuin.

De Hospice is een laagdrempelige, kleinschalige, huiselijke voorziening voor mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren. Een thuis bedoeld voor mensen die eigenlijk thuis willen sterven, maar dit door omstandigheden niet kunnen en waar privacy, rust en geborgenheid gewaarborgd is.

Ook biedt de Stichting Hospice - VTZ ondersteuning thuis. De Stichting heeft speciaal voor dit werk geschoolde vrijwilligers, die kunnen helpen bij de dagelijkse verzorging van de zieke. Tijdens hun aanwezigheid kunnen de familieleden even aan wat anders toekomen. Verder is het mogelijk dat de vrijwilligers door praten en luisteren emotionele steun bieden aan de zieke en familie of andere mantelzorgers.

advertentie
advertentie