Parkeerdek Piazza in 2011 vernieuwd

19 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

Frank Barth (CU/SGP) kaartte de kwestie aan. ,,Er zijn zo onderhand zo veel noodreparaties verricht dat er randen zijn ontstaan hoger dan stoepranden. Er is al drie jaar een gerechtelijk verschil tussen eigenaar Delta Lloyd en de aannemer, maar de veiligheid van de bezoekers is nu ook in het geding.”

GORINCHEM - De hindernissenbaan op het parkeerdek van het Piazza Center was afgelopen week onderwerp van discussie in de gemeenteraadsvergadering.

Wethouder Arjen Rijsdijk antwoordde dat het kapotte parkeerdek inderdaad al jaren onderwerp van een juridische strijd is en dat ook de winkeliers zich hier groen en geel aan ergeren.

Uitspraak

Afgelopen week ontvingen de ondernemers een brief van WPM Winkelcentrummanagement waarin staat dat de Raad van Arbitrage voor de Bouw waarschijnlijk in november uitspraak zal doen. Eigenaar Delta Lloyd zal dus voor de feestdagen andermaal maatregelen moeten treffen om het parkeerdek toegankelijk te houden voor publiek. Na de winter zou de toplaag van het hele dak dan worden vervangen.

Volgens wethouder Rijsdijk is de veiligheid van bezoekers, behalve de randen en hobbels, niet in het geding, omdat de constructie van het dak in orde is.

Bouw en Woningtoezicht van de gemeente heeft dat inmiddels al meermalen bekeken. ,,Voor bezoekers blijft het dus nog even goed uitkijken.”

advertentie
advertentie