Merwede in Andere Tijden

19 oktober 2010 om 00:00 Algemeen

GORINCHEM - Oudere Gorcumers kunnen het zich nog herinneren: ijsbrekers op de Merwede in 1963. Filmbeelden hiervan zijn zondag 31 oktober te zien op televisie in het programma Andere Tijden op Nederland 2 om 21.05 uur.

Van 16 tot en met 24 oktober vindt de Week van de Geschiedenis plaats, die dit jaar als thema ‘Land en Water’ had. Als afsluiting hiervan zendt Andere Tijden de special ‘Ode aan de Rivier’ uit: een historisch overzicht over Nederland en zijn rivieren dat uitsluitend aan de hand van oude filmfragmenten en archiefbeelden laat zien hoe ons land de afgelopen eeuw veranderde.

Een beeld van de modernisering van Nederland in de afgelopen eeuw (en van wat er naar de verdoemenis ging) en een lofzang op de schoonheid van het rivierenlandschap.

In deze special veel prachtige oude beelden van Maastricht (o.a. Sint Servaesbrug tijdens hoog water 1929), Nijmegen (o.a.ijskruien op de Waal 1940), Gorinchem (o.a. ijsbrekers op de Merwede 1963), Rotterdam (o.a. Gelderse kade 1925) en nog veel meer.

advertentie
advertentie