Reisvereniging bestaat 65 jaar

19 oktober 2010 om 00:00 Algemeen

In het café van de weduwe De Gier aan de Haarstraat, werd op 12 oktober 1945 een oprichtingsvergadering gehouden. Begonnen werd met een contributie van 15 cent per week per persoon. Dit betekende eigenlijk 30 cent, want men werd geacht als echtpaar lid te worden. Deze contributie is lange tijd door de penningmeester, die wekelijks per fiets langs kwam, persoonlijk geïnd.

Nog altijd veel belangstelling voor dagreisjes GORINCHEM - Alleen de naam van de Gocumse reisvereniging ‘Ons Genoegen’ doet al vermoeden dat het een vereniging op leeftijd is. Dat klopt dan ook wel, de reisvereniging werd opgericht op 12 oktober 1945 en bestaat nu dus 65 jaar.

Dagreisjes

Door zo gezamenlijk te sparen is het mogelijk om eenmaal per jaar een busreisje te maken. De reisvereniging voorziet in een behoefte, want het aantal leden groeit. En behalve reisjes in Nederland ziet men kans om ook het buitenland te bezoeken zoals ook België bezocht kan worden.

Inmiddels is de reisvereniging veranderd, maar zeker niet kleiner geworden. Er is zelfs een wachtlijst, omdat men niet meer leden kan inschrijven, dan in een touringcar vervoerd kunnen worden.

Zaterdagavond 9 oktober hield de vereniging haar jaarlijkse ledenvergadering dit keer dus met een extra feestelijk tintje.

Goochelaar

Onder de naam Arie Spin trad Arie Geboers uit Eersel op als troubadour, goochelaar en bandparordist. Natuurlijk had hij daarbij de medewerking van enkele leden van de reisvereniging nodig, die daarbij niets snapten van zijn goocheltrucs en waarbij de aftredende secretaris Lol Smid nog even in het ootje werd genomen.

advertentie
advertentie