Werk van Paul Peet in Stadhuis

16 november 2010 om 00:00 Cultuur

GORINCHEM - De Werkgroep Tentoonstellingen van de gemeente Gorinchem verzorgt in het stadhuis de tentoonstelling Paul Peet, Landschappen en impressies in materie. Deze tentoonstelling, ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Paul Peet, werd op vrijdag 12 november om 19.30 uur geopend door Hans Peet. Daarna speelde kleindochter Eva Peet enkele muziekstukken op harp.

Paul Peet (1941) werkt vooral in pastel, soms gecombineerd met verf of vetkrijt. Hoewel de werkelijkheid zijn vertrekpunt is, zijn de geschilderde composities veelal teruggebracht tot sfeerbeelden.

Beelden, die van dichtbij bekeken abstract ogen en pas van grotere afstand hun geheim prijsgeven. Bij Paul Peet gaat veel aandacht uit naar de schoonheid van het Rivierenland, het landschap in zijn woon- en werkomgeving, de grienden en uiterwaarden van de Merwede.

Dijken

Hij beleeft en ondergaat de pracht van dat steeds wisselende landschap met zijn dijken, het water, de schittering van het licht en de seizoenswisselingen en legt die indrukken vast in ingetogen werken die de neerslag vormen van zijn innerlijke beleving.

De combinaties van land, lucht, water en vegetatie resulteren in gevarieerde grijstinten, afgewisseld met gedekte bruinen, roden en een soms wat groen. Naast landschappen van het Rivierenland zijn ook materieschilderijen en figuurstudies te zien.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadhuis. Open: maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur, vrijdag 9.00-12.00 uur en tijdens bijeenkomsten en vergaderingen.

De expositie loopt tot en met vrijdag 14 januari 2011.

advertentie
advertentie