Rabobank brengt kopers en verkopers bij elkaar

17 november 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost en Claassen, Moolenbeek & Partners organiseerden onlangs in ’t Huys van Breugel in Gorinchem een bijeenkomst bedrijfsoverdracht. De deelnemers waren kopers en verkopers van een bedrijf. ,,Reken jezelf niet direct rijk. Wie te veel vraagt blijft met zijn bedrijf zitten." Deze tip gaf voormalig ondernemer Ton Lodder uit Goudriaan. Lodder verkocht ongeveer 4 jaar geleden zijn bedrijf en vertelde tijdens de themabijeenkomst zijn persoonlijke ervaringen.

Rob Hoekstra, directeur Bedrijven van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost opende de avond en gaf daarna het woord aan ervaringsdeskundige Lodder. Hij verkocht zijn bedrijf en is met een nieuwe fase in zijn leven gestart. Zijn huidige beroep is fotograaf. Lodder deelde zijn persoonlijke ervaringen met de ruim veertig deelnemers. ,,Wat heb ik goed gedaan en wat had anders gemoeten? Wat kan ik u adviseren?”. Hij gaf de toehoorders waardevolle tips mee. Zoals: neem zo snel mogelijk afstand. Ook fysiek als het kan. Spreek een vaste koopsom af en vermijd dat een deel van de koopsom wordt bepaald door ‘resultaten in de toekomst’ en begin op tijd met het maken van plannen.

Na de presentatie van Lodder gingen de deelnemers in groepen uit elkaar. De ondernemers wisselden steeds van onderwerp en tafelvoorzitter. Zo doorliepen zij gedurende de avond een aantal belangrijke onderdelen rond het thema bedrijfsoverdracht. De onderwerpen aan de thematafels boden voldoende stof tot gesprek en discussie.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd na afloop van de bijeenkomst nog lang nagepraat. De reacties waren positief. Het was goed om te zien dat er zowel verkopers als kopers van bedrijven aanwezig waren. ,,Ik vond vooral de interactie aan de thematafels zeer waardevol. Je zit met ondernemers aan tafel die dezelfde taal spreken en met dezelfde dingen bezig zijn”, zei één van de deelnemers. De samenwerkende partijen, Rabobank en Claassen, Moolenbeek & Partners, kijken terug op een zeer geslaagde avond.

advertentie
advertentie