Sliedrecht verassende winnaar van de Trias Champion Cup

2 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Van de gedoodverfde favorieten waren Kozakken Boys, Unitas en LRC-Leerdam terug te vinden in de halve eindstrijd. Zoals bijna iedere editie is er ook dit keer een verrassing te noteren. Vorig jaar wist Heukelum de eindstrijd te bereiken, maar verloor vrij kansloos tegen de latere winnaar LRC. Dit jaar was het outsider Sliedrecht die die eer te beurt viel en mocht aantreden tegen de houder van de TCC bokaal. De Glasstedelingen hadden dit jaar geen vat op het compacte spel van de baggerdorpers, die in Umut Takac en doelman Patrick Benther twee ijzersterke pionnen hadden en terecht met de winst en beker huiswaarts keerden.

Donderdagavond negen uur. Een uitpuilende Oosterbliek is in afwachting van de ‘grote’ finale van de Trias Champion Cup. Onder hen vele bekenden zoals RKC trainer Ruud Brood, betaald voetbal scheidsrechter Kevin Blom, het gehele regionale trainersgilde en de supportersschare van beide finalisten, LRC-Leerdam en Sliedrecht. Onder het opzwepende geluid van Lee Towers werd het ‘You never walk alone’ door 1.500 aanwezige toeschouwers enthousiast meegezongen alvorens de Leerdamse en Sliedrechtse matadoren van de avond hun opwachting maakten voor de laatste wedstrijd van de 14de editie van de TCC.

De baggerdorpers waren de verrassing van het toernooi en stonden nog nooit in de prestigieuze eindstrijd. Na een zinderende halve finale werd hoofdklasser Kozakken Boys in de allerlaatste minuut van de sudden death opzij gezet door een doelpunt van Niels Bot (4-3). LRC had het in diezelfde halve eindstrijd eveneens zwaar tegen Unitas, en zag een 6-2 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen en de Gorcumers met nog vijf minuten op de klok angstig dichtbij komen (6-5), maar hield stand en haalde voor de tweede maal op rij de finale in de Oosterbliek.

LRC begon de eindstrijd als favoriet, maar was beducht op de kracht van de Sliedrechters, die vooral in Umut Takac en doelman Patrick Benther twee ijzersterke pionnen kenden. Takac: ,,Wij hebben een uitstekend collectief dat in feite om mij heen gebouwd is. In Patrick hebben wij niet voor niets de doelman van het toernooi tussen de palen. Hij is in topvorm en bijna niet te passeren.”

Daar kwamen de Leerdammers gaandeweg de wedstrijd ook achter. Met de ene na de andere safe hield de Sliedrechtse sluitpost zijn team in de race. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Sliedrecht combineerde makkelijker dan LRC, dat het meer van schoten van afstand moest hebben. Op slag van rust was het Niels Bot, die met zijn negende van het toernooi, de baggerdorpers op voorsprong bracht (0-1), juist op het moment dat LRC begon aan te dringen. Na de kantwissel buitte Sliedrecht een man meer situatie prima uit toen Umut Takac de bal op subtiele wijze achter invaller doelman Chris Bron deponeerde.

Ali Yilmaz, de man in vorm bij de Leerdammers, maar onzichtbaar in de finale, bracht twee minuten voor tijd met een pegel van afstand de spanning nog wel terug (1-2), maar zag Roy Leeuwestein in het slotsignaal de eindscore (1-3) aantekenen en daarmee de eerste TCC winst voor zijn team binnen halen. Een blije Umut Takac kon het nog steeds niet geloven: ,,Wij wilden eerste in de poule worden en zouden het daarna per wedstrijd bekijken. Dat wij de finale hebben bereikt en ook nog gewonnen hebben is een droomscenario. Dit is echt geweldig voor Sliedrecht.”

advertentie
advertentie