Saamhorigheid volgens Kees van Willigen de kracht van het toernooi

2 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Al zeven jaar hanteert Kees van Willigen de voorzittershamer bij de organisatie van ’s lands grootste zaalvoetbal evenement. Met tevredenheid blikt hij terug op de 14de editie van het prestigieuze toernooi, maar sluit zijn ogen niet voor veranderingen.

Door Gerard Droog

Wat volgens de Bliek van het jaar 2010 niet is veranderd, is de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die de organisatie rijk is. ,,Dat zijn er nu 18. Zonder hen absoluut onmogelijk een evenement als dit te organiseren. Dat geldt ook zeker voor onze sponsoren. Dit jaar loopt het sponsorcontract met het Trias ten einde. Ik kan nog geen namen noemen, maar er zijn serieuze onderhandelingen met bedrijven die het hoofdsponsorschap volgend jaar willen gaan overnemen. Een prima zaak voor de continuïteit van het toernooi.”

Terug kijkend op zeven jaar voorzitterschap heeft van Willigen het een en ander zien veranderen. ,,De belangen voor de verenigingen zijn groter geworden. Natuurlijk is het goed presteren in de reguliere competitie van evident belang, maar eindwinnaar worden van de TCC geeft je als vereniging een enorme exposure. Het geeft je als club bij wijze van spreken extra prestige in de regio. Ook de houding van het publiek op de tribunes is de laatste jaren positief veranderd. Men neemt zelf verantwoordelijkheid als er iets gebeurt, zowel op de tribune als op het veld. Mooi voorbeeld is het massale boegeroep van het publiek toen de B-junioren van Unitas na de verloren finale voortijdig de zaal verlieten. De kracht van het toernooi is de eensgezindheid onder de mensen. Mannen, vrouwen en kinderen, allochtoon of niet allochtoon, ze zitten allemaal schouder aan schouder en komen om van het evenement te genieten. Je ziet dat het werkt en dat iedereen dezelfde beleving heeft.”

advertentie
advertentie