Specsavers geeft daglenzen weg aan brildragers

5 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Ook deze winter reizen veel mensen af naar de sneeuw om te genieten van een wintersportvakantie. Of je nu gaat skiën of snowboarden, het is van essentieel belang dat je ogen goed beschermd worden. De kracht van UV-straling is namelijk sterker als het licht wordt weerkaatst door sneeuw. Om de ogen goed te beschermen tegen schadelijke straling draag je een zonnebril of skibril. Voor brildragers kan het dragen van een skibril lastig zijn. Daglenzen zijn dan een ideale oplossing. Ze zitten niet in de weg, zijn hygiënisch omdat je ze na een dag gebruik weggooit en dragen comfortabel. Specsavers Gorinchem wil brildragers zelf laten ervaren wat de sportieve voordelen van lenzen zijn. Daarom kan iedereen deze winter een gratis setje daglenzen ophalen bij de winkel aan de Westwagenstraat 2.

,,Tijdens de wintersport zijn contactlenzen in combinatie met een skibril een uitstekend alternatief voor de zonnebril op sterkte. Contactlenzen zakken niet af en zitten niet in de weg bij het dragen van een helm. In combinatie met een skibril weet je zeker dat je goed beschermd de piste opgaat”, vertelt opticien Mike Boemaars van Specsavers Gorinchem. ,,Omdat we mensen kennis willen laten maken met de voordelen van daglenzen, kan in januari iedereen bij ons een gratis setje daglenzen komen ophalen. Na een dag dragen, kunnen deze lenzen worden weggegooid en je hebt geen lenzenvloeistof nodig. Dat is meteen heel hygiënisch, omdat je nooit de kans loopt een vieze lens te hergebruiken. Daglenzen zijn dan ook ideaal om af te wisselen met het dragen van een bril. Zelfs wanneer je niet op wintersport gaat: want het kan leuk zijn om eens te veranderen van look.”

Lenzen zijn een gemakkelijk en comfortabel alternatief voor een bril. Dit is echter nog niet bij iedereen bekend. Sommige mensen denken dat zij geen lenzen kunnen verdragen of vinden zichzelf niet handig genoeg. ,,Maar dankzij voortdurende technologische verbeteringen zijn contactlenzen steeds comfortabeler geworden”, vertelt Boemaars. ,,In onze winkel meten we op professionele wijze een paar lenzen aan dat past bij de persoonlijke wensen en situatie van de klant. Wij adviseren onze klanten hoe ze het beste met lenzen kunnen omgaan voor- en na de aanschaf.”

advertentie
advertentie