Leerdams' bluesfestival komt er weer aan

6 januari 2011 om 00:00 Nieuws

LEERDAM - Leerdam staat op 5 maart weer geheel in het teken van bluesmuziek. Dan wordt namelijk het 23-ste Leerdamse bluesfestival gehouden. Als vanouds in cultureel centrum Het Dak aan de Tiendweg 9. Een belangrijke verandering met andere jaren is, dat in de (semi) akoestische zaal ditmaal niet drie maar vier acts optreden. Jammer is dat Michael de Jong zijn optreden annuleerde op het moment dat kaarten, flyers en posters klaar waren. Hij wordt in die semi-akoestische zaal vervangen door Kaz Lux.

Het programma is wederom opzienbarend te noemen. Bij de Afternoon Blues in Lucullus treedt tussen 15.00 uur en 18.00 uur Scotch ‘n’ Soda op. Deze band is 's avonds terug te vinden in Het Dak als opener in de middelgrote St. Louis zaal. In die zaal spelen verder Lighnin’ Guy en de Ruben Hoeke Band. Ruben, de zoon van de overleden boogie woogie pianist Rob Hoeke werd enkele jaren geleden door collegae verkozen tot de beste gitarist van ons land. Door de uitbreiding van het programma in de akoestische zaal start daar nu het avondprogramma om 20.00 uur (de zaal gaat een uur eerder open) met een solo-optreden van Kaz Lux, tevens Brainbox zanger en door de lezers van Oor verkozen tot de beste Nederlandse zanger van de vorige eeuw. Na hem de teruggevraagde Ralph de Jongh, die verleden jaar veel indruk maakte, gevolgd door Little Louis Duo en Blue Clay.

In de grote zaal opent Kroppo’s Blues Band. Het is een logisch vervolg op de Eelco Gelling Band, alleen is die gitarist vervangen door de 30 jaar jongere Yrjo in ’t Veld uit Barking Luke & the Gadget Blues Band. Memo Gonzalez is natuurlijk in de blueswereld een uiterst bekende naam en zal met zijn Bluescasters – met Boyd Small op drums – zeker zorgen voor een spetterend optreden. Dat kan ook verwacht worden van King Mo, dat afsluit in die grote Chicago zaal.

Kaarten voor Blues 2011 kunnen in de voorverkoop betrokken worden bij – in Leerdam – Het Dak (ook telefonisch 0345-613626), Spruyt Music Store (Vlietskant 8) en Double D Tattoo, Hoogstraat 59a, in Gorinchem bij Grandcafé ’t Gelagh, Varkenmarkt 17 en in Dordrecht bij Velvet Music, Vriesestraat 110.

advertentie
advertentie