Pater Moeskroen viert feestje in Nieuwe Doelen

6 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De zwarte komedie Showbizz, Baby! speelt zich af in de wereld van de entertainment waarin iedereen beroemd kan worden. Reikhalzend kijkt de ambitieuze agent Diane uit naar de dag waarop haar televisie acteur Mitchell de overstap zal maken naar het witte doek. Diana heeft een duidelijk carrièrepad uitgestippeld voor ‘haar’ Mitchell. Om carrièretechnische redenen hebben zij een relatie, in werkelijkheid is Mitchell met één been uit de kast en is Diane lesbisch. Als Mitchell verliefd wordt op de jongere Alex komt dat totaal niet goed uit. Als de ultieme kans zich aandient voor Alex om de overstap van televisie naar film te maken, is Diana vastbesloten deze carrièremove, tegen elke prijs te volmaken. Maar hoe ver ga je om je ware aard te verbergen? Is roem dat waard? Showbizz, Baby! is een scherpe, zwarte en op sommige momenten hilarische komedie. Het houdt ons een confronterende spiegel voor over onze obsessie voor het sterrendom.

u Showbizz, Baby! met onder andere Jennifer Hoffman en Egbert Jan Weber is zaterdag 22 januari te zien in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Aanvang: 20.15 uur.

Hoe meer brandvoorschriften, rookverboden, veiligheidsmaatregelen en gebruikersinstructies de kop opsteken, hoe meer Ellen het leven z’n eigen gang wil laten gaan. Want als je waarschuwt voor iedere stoeptegel die los ligt, kan je geen stap meer zetten. Fjord is een ode aan het stomme toeval, de dikke pech en de sneue vergissing. Tijd voor een sprong in het diepe en een duik in het pierenbad. Juist omdat het niet mag. Waar Ellens debuut Toendra een pleidooi voor eenvoud was, zo is Fjord dat voor grilligheid. Een voorstelling die door alle regels heen breekt en het gevaar omarmt.

u Ellen Dikker staat dinsdag 25 januari op de planken van Theater Peeriscoop met Fjord. Aanvang: 20.30 uur.

Er zijn heel wat mogelijkheden om een neerslachtige bui in vrolijkheid te laten omslaan. Maar ze vallen allemaal in het niet bij een avondje Pater Moeskroen, aldus de Volkskrant over een theatershow van het vrolijkste muziekgezelschap dat ons land rijk is. De zes multi-instrumentalisten van Pater Moeskroen verstaan de kunst om Ierse en Schotse folkmuziek naadloos te integreren in Nederlandstalige liedjes, zoals goed te horen is in grote hits als ‘Hela hola’ en ‘Laat maar waaien’. Met een compleet Keltisch programma viert de groep haar 25-jarig bestaan. Uiteraard gaan de opzwepende deunen, melancholische ballades en vrolijke drinkliederen gepaard met een portie oer-Hollandse humor. Pater Moeskroen zal het publiek doen lachen en ontroeren. Daarbij zetten de bandleden traditiegetrouw, na afloop van de show, de foyer op zijn kop met een medley van hun allergrootste hits.

u Dit jubileumprogramma van Pater Moeskroen is dinsdag 25 januari vanaf 21.30 uur te zien in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Radio Veronica was de Zeezender die in de jaren ‘60 en ‘70 van de vorige eeuw het Nederlandse radiolandschap volkomen op zijn kop zette en op het hoogtepunt van de populariteit iedere dag meer dan 3 miljoen luisteraars had.

Veronica was geliefd bij alle lagen en leeftijden van de bevolking. Radio Veronica was burgerlijk, dwars en eigenwijs. In 2011, 50 jaar na de eerste uitzendingen van Veronica, gaat diskjockey Ronnie Vega “terug in de tijd”.

In wat 'musical, muziektheater, komedie én radio-on-stage' kan worden genoemd, ontspint zich een verhaal vol herinneringen aan die belangwekkende periode van de vorige eeuw. Een verhaal vol “Gouden Ouden” uit de internationale popmuziek en de daarbij horende herinneringen, maar ook met veel nieuwe pop- en rocksongs.

u Herinnert u zich deze nog? met Lange Frans, Mylène d’Anjou, Richard Groenendijk, Ruben Lursen, Thijs Steenkamp en Annick Boer is donderdag 27 januari te zien in Schouwburg De Nieuwe Doelen. Aanvang 20.15 uur.

advertentie
advertentie