‘Ik heb maar drie keer zangles gehad’

11 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Simone Nijssen, haar familie en vrienden beleefden zaterdag een zinderend spannende avond. Maar ondanks de moeilijke nummers die zij moest zingen, haalde zij ook deze ronde. Zij zit nu bij de laatste drie. Zaterdag wordt de halve finale gezongen.

GORINCHEM – De juryleden van het SBS6-programma Popstars zijn vol lof: ‘de mooie Simone’, ‘jij blijft jezelf’, ‘oogverblindend natuurlijk’ en ‘je stem heeft internationale kwaliteit’. Maar de net 16-jarige Simone Nijssen uit Heukelum blijft er nuchter onder. ,,Ik geniet met volle teugen, we komen overal, maar ik denk niet dat ik de beste Popstar van Nederland wordt.”

Simone is eigenlijk bij toeval in de wereld van de Popstars gerold, vertelt zij in een tussenuur op het Merewade College in Gorinchem. Zij krijgt volledige steun van de school, maar moet voor zover mogelijk wel het gewone lesrooster volgen. Straks geeft ze haar spreekbeurt. ,,Popstars was eerst op maandagavond. Dat was wel zwaar. Maar nu op zaterdag is beter. We zijn vaak hele dagen weg. Als dit allemaal achter de rug is, nemen we eerst een weekje rust.”

De familie Nijssen is zeker muzikaal, maar zit niet actief in de muziek. ,,Mijn vader kan heel goed fluiten en zingt wel ok,” lacht Simone. ,,En mijn moeder heeft een perfect muzikaal gehoor, maar zij zingt niet.” En Simone zelf? ,,Ik zat altijd op voetballen. Bij Stedoco, vijf keer in de week. Ik heb in mijn hele leven maar drie keer een zangles gehad. Vroeger deden we wel eens mee met een playbackshow en dan zongen we live, liedjes van Kinderen voor Kinderen. Grappig eigenlijk dat je het dan helemaal nog niet eng vindt.”

En zo staat dit meisje na de auditie vorig jaar ineens midden in de wereld van glitter en glamour van SBS6, volop in de schijnwerpers. ,,Je ziet de zaal en de camera, maar als je optreedt sta je er niet bij stil dat er zoveel kijkers achter die lens zit.” Haar zusje Dana (14 jaar, ook op het Merewade College) deed ook auditie, maar kampte door problemen met de amandelen met een hese stem. Zij haalde de auditie niet. ,,Dat voelde voor mij wel dubbel, maar m’n zusje vindt het niet erg dat ik wel door ben en zij gaat nu altijd mee.” Simone en Dana zingen ook samen, soms tweestemmig. Laatst nog in de kerk in Heukelum het ‘Halleluja’.

Voor Popstars krijgt Simone nummers opgegeven. Zij zong eerder het moeilijke nummer ‘The Climb’ en het mooie ‘What your made of’. ‘Next to me’ vindt zij zelf wat countryachtig. Dat ligt haar wel. En afgelopen zaterdag zong zij in haar eentje het duet ‘Pak maar mijn hand’ van Nick en Simon. Een moeilijke opgave. ,,Mijn lievelingsnummer is ‘Because of You’ van Kelly Clarkson. Ik weet nog niet welke richting ik in zal slaan.”

Simone Nijssen heeft redelijk goed voor ogen hoe het zal gaan lopen. ,,Nu Popstars en dan eerst school afmaken. Ik heb nog drie jaar voor de boeg. En dan, later, wil ik wel graag iets met muziek gaan doen. Maar dat zien we dan wel weer.” Zij staat met beide benen stevig op de grond en is erg blij met haar trouwe vriendinnen. ,,Echte vriendinnen,” zegt zij trots, ,,die zijn er niet omdat ik een Popstar ben, maar gewoon, omdat ik Simone ben.” En straks heeft zij weer volop tijd voor de band met Mees, Cato, Teun en Oscar.

u Popstars live, zaterdag 15 januari om 20.00 uur op SBS6.

advertentie
advertentie