Nieuwe opleiding Design bij Wellant MBO

9 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,Het is gewoon héél leuk,” begint Evelyne Boogaert haar toelichting op het nieuwe vak Design van het MBO Wellantcollege in Gorinchem. ,,Leuk, omdat jonge mensen hun creativiteit kwijt kunnen, omdat we duurzaam omgaan met het ontwerpen en maken van bloemwerk, tuinen en interieurs. We werken naar een creatief resultaat toe en schuwen geen enkel middel. Het is niet een heel nieuw vak, maar dit geeft wel een extra dimensie aan de vakken Flower (bloem) , Outdoor (groen) en Indoor Design (interieur en vormgeving), een vak dat we samen met het Da Vinci gaan aanbieden. ”

Veel mensen kennen het begrip ‘stylen’ van diverse tv-programma’s over tuinen en interieurs. ,,Er wordt van vakmensen steeds meer gevraagd. Natuurlijk besteden we in de nieuwe opleidingen heel veel aandacht aan de vaardigheden voor het maken van bloemwerk of aan het aanleggen en onderhouden van tuinen,” zegt docente Boogaert. ,,Maar we gaan veel verder. We leggen een basis waardoor leerlingen meer kunnen. Leerlingen kunnen –afhankelijk van hun vakkeuze- na hun opleiding adviezen geven over tuinontwerpen, objecten in de tuin. Leerlingen die ‘Flower, Outdoor of Indoor Design’ kiezen, combineren dat met hun kennis over interieurs, over etaleren, over het binnen- en buitengevoel van een huis. Om dat te bereiken staan onderwijsonderdelen zoals materialenkennis op het programma, kleurenleer, perspectief tekenen, 3 D-vormgeving en fotografie. En ook krijgen leerlingen kunstgeschiedenis, want je moet stijlen kunnen herkennen en je ontwerp daaraan kunnen aanpassen.”

Wellantcollege Gorinchem profiteert van de ervaringen van collega-scholen uit Houten en Rijswijk. De opleiding kent verschillende excursies naar musea, specifieke tentoonstellingen zoals de Dutch Designweek. Wie meer wil weten kan op de site van de school terecht (www.wellantmbo.nl/gorinchem) of een bezoek brengen aan de Open Dag op vrijdag 21 januari tussen 18.00 en 21.00 uur aan de Arkelse Onderweg 125A te Gorinchem.

advertentie
advertentie