Vloer het Zelf: alles voor vloeren en traprenovatie

10 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – In een ruim pand aan de Spijksedijk 20f is Vloer het Zelf gevestigd. De winkel maakt deel uit van Woonboulevard Spijksepoort en verkoopt houten vloeren, (lamel)parket, laminaat en pvc vloeren. ,,De mensen kunnen ook bij ons terecht voor traprenovatie”, laat eigenaar Joep Beliën weten. Samen met zijn rechterhand Jeroen Wintershoven voorziet hij de klanten van een vakkundig advies. ,,Graag willen we een aantal ontwikkelingen op vloerengebied onder de aandacht van de lezers brengen”, vertelt het tweetal.

Door Ria Scholten

,,In veel nieuwbouwprojecten worden woningen uitgerust met zowel vloerwarming als -koeling. Het is een misvatting dat een dergelijk systeem niet kan worden gecombineerd met een houten vloer”, vertelt Joep. ,,Hout is een levend product en heeft daarnaast isolerende eigenschappen. Dit betekent dat een 2- of 3-laags parketvloer de warmte veel langer vasthoudt dan bijvoorbeeld een tegelvloer. De klant heeft hierbij de keuze tussen een vast verlijmde of een zwevend gelegde vloer. Ook in een bestaande woning die voorzien is van vloerverwarming kan een parketvloer worden gelegd.”

,,De behandelwijze van dit natuurproduct heeft de laatste jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt”, vult Jeroen aan. ,,Houten vloeren worden tegenwoordig overwegend behandeld met hardwax oliën en zijn daardoor een stuk comfortabeler in onderhoud geworden. Het materiaal is waterafstotend. Dit heeft onder andere als voordeel dat het ook geschikt is voor gebruik in de keuken die in veel woningen direct aansluit op de woonkamer. De klant heeft de keuze uit een 50-tal verschillende kleuren.”

,,In een hardwax vloer kunnen slijtplekken gemakkelijk lokaal worden bijgewerkt”, vult Joep aan. ,,De kamer hoeft daarvoor niet helemaal te worden leeggeruimd zoals bij een gelakte vloer het geval is. Het materiaal zorgt bovendien voor natuurlijke uitstraling. Uiteraard verkopen we ook alle benodigdheden om tot een fraai totaalplaatje te komen zoals plinten, ondervloeren, lijm en onderhoudsmiddelen. In het stookseizoen en bij langdurige vorst is het wenselijk om de woning te voorzien van een of meer luchtbevochtigers. Dit voorkomt het uitdrogen en krimpen van de vloeren.”

,,We willen ook nog iets vertellen over de pvc vloeren die wij in twee uitvoeringen verkopen”, meldt het tweetal. ,,De eerste is zelfklevend en heeft een dikte van twee millimeter. Voorwaarde voor een goed resultaat is dat de ondervloer helemaal glad moet zijn. De tweede versie is vijf millimeter dik en voorzien van een kliksysteem zoals bij laminaat. Het materiaal heeft een natuurlijke uitstraling en is voorzien van een houtstructuur. De klant heeft de keuze uit zo’n twintig dessins. In alle gevallen geldt dat de klant de vloer zelf kan leggen of deze klus door ons kan laten verzorgen.”

,,Vloer het Zelf behoort tot de sterkste partners op het gebied van traprenovatie in ons land. Mensen die zelf hun trap willen renoveren krijgen van ons gratis het daarvoor benodigde meetgereedschap mee”, meldt Joep tot besluit. De winkel is telefonisch bereikbaar via 0183-622585.

Foto-onderschrift:

Joep (r.) en Jeroen geven de klanten graag deskundig advies.

advertentie
advertentie