Stunten in Bangkok

10 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op vakantie in Thailand is genoeg te doen; er is natuurlijk zon, zee en strand. Voor Ahmed Sellami is dat echter niet genoeg. Hij speelde daar als stuntman in drie films en mocht op zijn eerste dag in Bangkok een demonstratie geven voor de Thaise Minister-President Vejjajiva.

door Hidde Remmerswaal

Sellami ging in Thailand op bezoek bij een kennis, Ron Smoorenburg, met wie hij samen jaren trainde om Martial artiest te worden: ,,Ron woont in Thailand om daar in films te spelen. Hij belde me op dat er veel werd gefilmd, en dat hij me er in kon krijgen als stuntman. Dus ging ik daar drie weken naartoe op vakantie om te proberen een rol te krijgen.”

In het dagelijks leven is Sellami projectleider bij een ICT-bedrijf. Tijdens de drie weken vakantie speelde hij in Romeine soldaat in Scorpion King 3 en vocht hij in de Deense film Teddy Bear en een Bollywoodfilm met de werktitel Buri. Bij deze rollen komt zijn achtergrond in vechtsporten goed uit.

Sellami heeft een tweede dan Kempo (één graad boven de zwarte band). Sellami: ,,Het was altijd de droom van mij en Ron om stuntman te worden, altijd als we samen trainden dachten we daaraan. Maar de band is niet belangrijk, je moet geloofwaardig kunnen reageren op een stoot. Je moet mee kunnen acteren. Dat verschilt per film en tegenspeler. Soms krijg je een tik die hard genoeg is om te voelen, dan weet je hoe je moet reageren. Maar bij veel Bollywood films stopt een stoot ver voor je gezicht, dat is een stuk lastiger.”

Eén van de eerste grote dingen die Sellami deed was Veronica's Fightmaster in 2004. ,,Voor Fightmaster had ik al wat acteerervaring en theaterervaring. Door Fightmaster is het balletje wat meer gaan rollen. In Nederland is er alleen niet veel aanbod aan vechtfilms.”

Dus doet Sellami meer acteerwerk. Hij speelde in de serie Shouf Shoud Habibi, was stunt-double voor Frits Lambrechts in Seth en werd in Flikken Maastricht onderuit gehaald. ,,Dat laatste wil ik nog net geen stunt noemen. Hoewel ook simpele stunts gevaarlijk kunnen zijn. Voor Seth moest ik van een trap af rollen. Niet echt ingewikkeld. Helaas zat er onder aan die trap een klein hoekje, waar ik met mijn rug op kwam. Gelukkig had ik een rugbeschermer, anders was het niet goed afgelopen. De stunts die ik persoonlijk het gevaarlijkst vind zijn salto's naar beneden. Er ligt altijd wel een luchtkussen waar je op terecht komt, maar of het altijd goed gaat is nog maar de vraag.”

Sellami gaat binnenkort weer terug naar Bangkok, als daar weer veel wordt gefilmd. ,,Bangkok is het nieuwe Hollywood. Het is goedkoop en professioneel, dus lopen daar heel veel acteurs rond van alle nationaliteiten. Bij Scorpion King 3 werkte ik met Fransen, Russen, Irakezen en meer. Nu lopen er heel veel Amerikanen rond omdat the Hangover 2 daar nu wordt opgenomen. Als ik weer terug ga blijf ik zeker langer dan drie weken.”

advertentie
advertentie