Spannende eerste wedstrijd van het jaar voor Foranto dames 1

12 januari 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - De volleybalsters van Foranto speelden dinsdagavond 11 januari hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen Jola Olympus in Made. Het werd meteen een spannende pot, waarin beide ploegen voor twee sets tekenden. Foranto maakte wel de meeste punten: 84-98.

Coach Marcel Kamminga begon met Magriet Klop op spelverdeling, Paula van Drunen in de diagonaal. Wendy van Wijk en Ilona Nieuwkoop op buiten en Ariette Visser en Sharon van Oord op midden. De dames wisten als snel een voorsprong van 3-6 te pakken. Het liep vloeiend en er heerste rust in het veld. Fanatiek werd er gespeeld en de laatste time-out van Jola werd genomen bij een 9-16 in het voordeel van Foranto. De set werd overtuigend binnen gehaald met 15-25.

De tweede set werd verder gespeeld als in de eerste. Jola kwam wat meer in hun spel en het verschil was minder groot dan in de eerste set. Tot de 20 wisten de Werkendammers de voorsprong te houden. Daarna pakte Jola deze en hield deze vast. Foranto liep achter de feiten aan en er werden een paar cruciale fouten gemaakt. De set ging met 25-23 verloren.

De derde set kwam Anja Paans het team versterken. Het verlies van de vorige set was nog niet vergeten en het begin van de set begon dan ook rommelig. Van 10-6 werd de achterstand 17-9. Er werd hard gewerkt en langzaamaan liepen de dames hun achterstand in. Ze wisten zelfs weer een voorsprong te pakken, al bleef Jola hen op de hielen zitten. Het werd 23-23, 24-24, 25-25, maar op dat moment trok Dames 1 aan het kortste eind en ging de set naar Jola met een stand van 27-25 op het telbord.

De vierde set werd doorgespeeld zoals in de derde geëindigd. De dames wilden en moesten ervoor gaan om een gelijkspel binnen te slepen. Echter het begin verliep weer rommelig. Wel werd voor elk punt gestreden en dit pakte positief uit. De set werd met een verschil van acht punten gewonnen: 17-25.