‘Extra strooizout opslaan’

13 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,De winter kwam plotseling en vorst en sneeuw hielden lang aan. We waren inderdaad snel door onze voorraad strooizout heen. Dit jaar voor de tweede keer. We zullen kijken of een extra opslag voor een grotere voorraad elders nodig is.”

Wethouder Trix van der Torren legde de gemeenteraad dinsdag uit dat het ‘strooiplan’ van de gemeente ieder jaar wordt geëvalueerd en geactualiseerd. Vorig jaar was de winter lang en koud, dit jaar viel het winterweer vrij plotseling in. De voorraad strooizout aan het begin van het seizoen is groot; 200 ton, goed voor 20 strooibeurten. De voorraad ligt op Papland opgeslagen. Er wordt nu dus gekeken of er elders nog een voorraad nodig is.

De gemeenteraadsleden Marjo Molengraaf (CU) en Eva Dansen (SP) stelden er vragen over. ,,Hoe kan het zout nu al op zijn, na de ervaringen van vorig jaar?” aldus Marjo Molengraaf. Zij vroeg ook of het strooien van zand nadelige gevolgen heeft. Wethouder Van der Torren gaf aan dat het zand met hoog zoutgehalte niet schadelijk is, maar voor een deel in de rioleringen verdwijnt. ,,Die moeten dan wel weer extra worden schoongemaakt.”

advertentie
advertentie