Poort6 realiseert vier huurappartementen aan Achter de Kerk

15 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Poort6 gaat twee panden aan Achter de Kerk volledig renoveren. Het gaat om de panden die van elkaar gescheiden worden door de Gasthuisgang. Op de verdiepingen van beide panden realiseert Poort6 in totaal vier huurappartementen. De binnenzijde wordt hiervoor geheel verbouwd. Aan de gevels vinden alleen onderhoudswerkzaamheden plaats. Aan de bloemenwinkel voert Poort6 geen werkzaamheden uit. Het andere bedrijfspand wordt wel verbouwd. De werkzaamheden starten deze maand.

De vier appartementen variëren in grootte en indeling. Ze komen op de eerste en tweede verdieping van beide panden. De vloeroppervlakte varieert van 54m2 tot 70 m2. Twee appartementen krijgen een klein dakterras. Eén appartement krijgt deels een glazen dak.

Reden dat Poort6 deze panden herontwikkelt, is om in de binnenstad goede huisvesting te kunnen bieden. Ook denkt Poort6 deze panden zo een goede bestemming te geven en hiermee de leefbaarheid in de stad te verbeteren. Het werk wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf J.C. Knoop uit Arkel. Architect is Marcel de Ruiter uit Gorinchem. De verwachte oplevering is voor de bouwvak. De verhuur start naar verwachting in april.

advertentie
advertentie