Solide wedstrijd Biesboschzwemmers

16 januari 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM – Een week na de succesvol verlopen Brabantse Winter Kampioenschappen stond de derde wedstrijd van de competitie op het programma. De 31 zwemmers wisten 28 persoonlijke records, 15 limieten voor de Brabantse en 4 limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen te zwemmen.

De tijden van Jade Groeneveld, Bart Schouten en Thomas Zielhorst waren sneller dan de richttijden voor de zomer edities van de Nederlandse Kampioenschappen. Jade en Thomas mogen tussen 17 en 19 juni in Dordrecht zwemmen. Jade voldeed in IJsselstein op de 100 rugslag en 200 wisselslag, in een nieuwe toptijd, aan de richttijden. Thomas deed dit op de 50 vrije slag. Bart wist ook op de vrije slag sprint onder de limiettijd voor de ‘Nederlandse’ te blijven, die gehouden worden in Eindhoven van 10 tot en met 12 juni. Met een beter keerpunt had er zelfs een tijd binnen de 26 seconden en een persoonlijk record ingezeten. Later op de 200 rugslag wist hij zich wel te verbeteren. Deze tijden waren uiteraard ook goed genoeg voor deelname aan de Brabantse Kampioenschappen. Jade wist halverwege de rugslag en op de 50 vlinderslag tijdens de 200 wisselslag onder de richttijden te blijven voor de ‘Brabantse’. Thomas zwom ook op de 50 vlinderslag een limiet voor de 50 meter bad editie van de Brabantse Kampioenschappen. Op beide afstanden was hij nog nooit sneller geweest.

Harry Cornet, Tonny Methorst, Chantal Paans, Sanne van de Pol en Lukas Schmidt wisten op een of meerdere afstanden een limiet te zwemmen voor de Brabantse Kampioenschappen.

Chantal verbeterde zich deze keer niet op de 50 schoolslag, maar was wel sneller dan de richttijd. Sanne zwom vandaag twee persoonlijke records die beide goed zijn voor de ‘Brabantse’. Op de 100 rugslag en 200 wisselslag wist Sanne zich opnieuw te verbeteren met respectievelijk ongeveer een seconden en 1,5 seconde. Lukas was op de 50 en 100 rugslag sneller dan de richttijden, beide waren geen persoonlijke records. Op de 200 wisselslag was hij bijna 4 seconden sneller dan enkele weken geleden.

Harry zwom op de 100 vrije slag en 200 schoolslag onder de richttijden. Voor Tonny was er op de laatste afstand een limiet. Zij verbeterde haar drie jaar oude tijd met 9 seconden. Dit geeft een goed gevoel voor haar deelname aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen over een week. Samen met Harry, Annette en Kim Wijnja en Dennis Klop zullen zij de eer van de Werkendamse masters hoog gaan houden in Heerenveen. Op de 29 persoonlijke en 2 estafette starts staan de BBZ-masters op 17 onderdelen bij de beste drie. Het is te hopen dat deze klasseringen omgezet kunnen worden in eremetaal.

Voor Carin van Berchum, Elise voor den Dag, Carmen Damen, Femke Golverdingen, Anne Ippel, Xander Korsman, Tom Kruis, Michelle Paans, Ilse van de Pol, Rebecca en Simon Schmidt en Kim Wijnja waren een of meerdere persoonlijke records.

Nu wordt het afwachten hoe de andere 22 verenigingen in deze klasse het gedaan hebben. Momenteel staan de Werkendammers op een zesde plaats en is het misschien nog wel mogelijk om de top vijf te halen. De volgende wedstrijd is op 12 maart in Zeist.

advertentie
advertentie