Gehavend SVW moet winst aan tegenvallend Almkerk laten

17 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Een gehavend SVW liep zaterdag tegen haar vierde seizoensnederlaag aan en leed ook haar eerste thuisnederlaag. De Gorcumers, die maar liefst zeven spelers misten, hielden tegen een tegenvallend Almkerk een uur stand en hielpen de gasten daarna met een verdedigende fout aan de 0-1 overwinning. Erik den Hartog komt niet meer in actie voor de streepjes. Hij kon het voetbal niet meer combineren met zijn werk en hing zijn kiksen een paar maanden geleden al aan de spreekwoordelijke wilgen.

De Gorcumse tweede klasser liep zaterdag tegen haar vierde seizoensnederlaag op en haar eerste op eigen veld. Het lange tijd in eigen huis ongenaakbare SVW is met een wisselvallige jaargang bezig en daar kwam in het eerste optreden na de winterstop geen verandering in. Tegen het eveneens tegenvallende Almkerk moest zaterdag de winst aan de bezoekers worden gelaten, die na slecht uitverdedigen van de thuisploeg de wedstrijd in de zestigste minuut beslisten.

Geheel onverdiend was dat niet omdat de manschappen van trainer Pieter Tuns meer balbezit hadden en zeker in de beginfase slordig met de mogelijkheden omgingen. De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen en bezorgde de Almkerkse sluitpost Stefan Wildhagen een vrij eenvoudige middag.

Rob Colijn moest maar liefst zeven basisspelers wegens schorsingen en blessures missen en zag na vier minuten ook nog eens gelegenheidsverdediger Cees van Baalen met een, naar het zich liet aanzien, ernstige knieblessure uitvallen. De geplaagde coach, toch al niet behept met een brede selectie, moest daardoor noodgedwongen een beroep doen op een handvol tweede elftal spelers. ,,Die jongens hebben gestreden voor wat zij waard waren. Daar kan ik alleen maar een compliment voor geven,” liet hij na afloop weten. Ook op middenvelder Erik den Hartog kon de Gorcumer geen beroep meer doen. De ex-Woudrichem speler is een paar maanden geleden vrij abrupt gestopt met voetballen. Colijn: ,,Voor zover ik weet had dat niets met het elftal of technische staf te maken. Erik was te druk met zijn werk en heeft er daarom volgens mij een punt achter gezet.”

Almkerk begon op een guur Molenburg feller aan het duel dan de thuisploeg, hetgeen resulteerde in een aantal hele en halve mogelijkheden. Doelman Geoffrey van de Boor hield zijn ploeg echter in de race. Nadat de Almkerkse furie was geluwd kon de thuisploeg naar voren gaan denken, maar kon echter geen vuist maken. Met lange halen probeerden de streepjes hun diepste spits Tugay Tursucu te bereiken, maar die stond tussen drie Almkerkse verdedigers op een eiland en werd nauwelijks bereikt. De bezoekers combineerden tot aan de zestien nog wel verdienstelijk, maar konden eveneens geen bres slaan in de Gorcumse afweer. Een verdedigende fout, na een uur voetbal op de klok, werd de thuisploeg echter fataal. De bal caramboleerde voor de voeten van de vrijstaande Mark van Noorloos die met een droge knal de 0-1 eindstand aantekende. Een slotoffensiefje van de thuisploeg bracht daar geen verandering meer in.

Voor Colijn waren de druiven zuur: ,,Het is jammer dat je de wedstrijd na een verdedigende fout verliest. Inzet heb ik genoeg gezien en met een beetje geluk hadden we de gelijkmaker nog kunnen maken. Ik vond Almkerk erg behoudend spelen met steeds drie man achterin waardoor onze spits Tursucu steeds tegen een overmacht kwam te staan.”

advertentie
advertentie