Woudrichem opnieuw in de clinch met Gorinchem?

20 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Jacoba van Beieren, Hugo de Groot en Hendrick Hamel worden woensdag 26 januari in de Vesting3hoek verwacht. Aanleiding om hun oude habitat weer op te zoeken is het startschot voor de Vesting3hoekdagen die op 21 en 22 mei in de vesting3hoek plaatsvinden.

De Hoeken, onder leiding van Jacoba van Beieren van Woudrichem, zijn in de vijftiende eeuw stevig in gevecht geweest met de heren Van Arkel (en de Kabeljouwen in hun kielzog). De kans is groot dat deze Hoekse en Kabeljouwse twisten wederom gaan plaatsvinden als Gorinchem en Woudrichem zich verenigingen tijdens het evenement. En dat is nog maar één voorbeeld. De locaties in de Vesting3hoek veranderen 21 en 22 mei namelijk in authentieke historische plaatsen waar lokale helden en verghalen uit het verleden weer tot leven komen.

Dat tot leven komen neemt de vesting3hoek erg letterlijk. Zou Jacoba vandaag de dag nog steeds te paard ten strijde trekken? Ontsnapt Hugo de Groot wederom in een boekenkist? Zou Hamel wel een BN-er zijn geworden als hij nu in Zuid-Korea Strandde? Op 21 en 22 mei komt dit allemaal terug in een eigentijds spektakel vol avontuur waarbij het heden oog in oog staat met het verleden.

Een tipje van de sluier van het spraakmakende programma wordt woensdag 26 januari opgelicht. De burgemeesters van de betrokken gemeenten ontvangen dan Jacoba, Hugo en Hendrick.

advertentie
advertentie