Inloopavond over AZC door GroenLinks

22 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De fractie van GroenLinks Gorinchem organiseert op maandag 31 januari een inloopavond in Wijkgebouw De Heul. Het onderwerp van deze avond zal de mogelijke komst van een AZC in Gorinchem zijn. De GroenLinksers hopen op deze avond in contact te komen met bewoners en betrokkenen en met hen over dit onderwerp van gedachte te wisselen.

De Gorinchemse gemeenteraad zal op 17 februari besluiten over de locatie voor de eventuele komst van een Asielzoekerscentrum in Gorinchem. Er wordt onder andere gedacht aan een locatie bij het toekomstige station Papland. Tevens moet de gemeenteraad randvoorwaarden vaststellen, waarmee eventuele problemen ondervangen kunnen worden.

GroenLinks is voorstander van de komst van een AZC naar Gorinchem, maar vindt het belangrijk om ook de mening van de bevolking te horen. Omwonenden weten vaak het beste wat er speelt in hun wijk en wat er wel en niet mogelijk is. Daarom wil GroenLinks met bewoners in gesprek gaan en luisteren naar hun vragen, zorgen en opmerkingen. ,,We moeten serieus naar deze meningen kijken en daar waar mogelijk vooraf al oplossingen zoeken om de komst van het AZC zo soepel mogelijk te laten verlopen,” aldus fractievoorzitter Rutger van Breemen.

De inloopavond vindt plaats op 31 januari vanaf 20.00 in Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141. Iedereen die geïnteresseerd is, is hierbij van harte welkom.

advertentie
advertentie