Waterpoloërs PCG behalen makkelijke zege

23 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Net als vorige week speelde de jonge brigade van coach René Schoffelmeer opnieuw in een smal bad dat aan één kant voor het mooie net iets te ondiep is. Na de benauwde zege van vorige week was het PCG/SVO-team nu op bezoek in Rozenburg bij De Zeehond’73, dat thuis haar wedstrijden nog allemaal had gewonnen en daardoor op de 6e plaats nog steeds behoorde tot het groepje van 4 achtervolgers.

Met de opgedane ervaring van de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd, schakelde de polo-ers van PCG / SVO over op een ander tactisch concept. En dat pakte goed uit. De Zeehond’73 werd keurig opgerold, de punten werden ingepakt met een strikje er om en meegenomen. Niet alleen golfde de ene mooie aanval naar de andere af op de keeper van De Zeehond’73, ook was de Gorcumse ploeg erg effectief in de afronding.

Keeper Jochem van Wieren had niet veel te doen, maar deed wat hij moest doen en daarom werd hij slechts 4 keer gepasseerd. PCG/SVO won met 11 – 4 en de doelpunten werden gemaakt door Derek Klad (2), Chiel den Otter, Rimmer Genee(4), Bert van Dam, Lennart van Wieren, Robbert van Gool en Nicky Advokaat. Toyt slot kreeg PCg/ VSO nog een kadootje in de schoot geworpen door het eigen doelpunt van de keeper van De Zeehond’73.

Vrijdag 28 januari zit het team in theater De Nieuwe Doelen bij het Gorcums Sportgala als één van de genomineerden voor de categorie Sportploeg van het jaar 2010. De volgende wedstrijd is een bekerwedstrijd die wordt gespeeld tegen MNC Dordrecht 5 op zaterdag 29 januari om 16.45 uur in het nieuwe zwembad Sportboulevard in Dordrecht.

advertentie
advertentie