Succesvolle week voor GSC

23 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De externe teams van de GSC hebben goede resultaten behaald. Dinsdag toog een team voor de beker naar Buren om tegen Rivierenland de degens te kruisen. Het werd een 2-2 uitslag. Geen onaardig resultaat tegen het sterker geachte Rivierenland. Aan het eerste bord behaalde Derk-Jan Morélis een remise, evenals Hans Karelse (bord 4). Roelof Stienstra won aan het tweede bord en Rob Kruis verloor (bord 3). Bij een gelijke stand vervalt het resultaat aan het laatste bord. Doordat de stand alsnog gelijk bleef verviel het resultaat aan bord 3. Hierdoor bekert GSC verder!

Donderdag reisde het viertal af naar Leusden. Hans Karelse accepteerde aan bord 1 een remise. Henk van der Hoek verloor aan het vierde bord. Captain Tony Else had in een complexe stand met nog maar tien minuten op de klok zich even in een Walhalla aan varianten op het bord gewaand. Gelukkig wist zijn tegenstander de eenvoudige escape voor zijn koning (opspelen van pion naar h4) niet te vinden en moest vervolgens opgeven. De druk voor winst lag nu bij Marinus de Wit, die in het verleden voor Leusden speelde. Na een remisaanbod te hebben afgewezen wist De Wit de weg naar winst te vinden. Hierdoor won GSC haar tweede wedstrijd. Samen met Barneveld staan ze aan de leiding in de kampioensgroep van de SGS.

In de interne competitie boekte nestor Wim Overes een verdienstelijke remise tegen ranglijstaanvoerder Marcel Wildschut. Mede door dit resultaat verloor Wildschut zijn leidende positie aan Roelof Stienstra. De subtop kruipt langzaam dichterbij, zodat er ondertussen een behoorlijk aantal kanshebbers zich melden voor de laatste vier, die onderling in een dubbelrondige competitie mogen strijden om de titel.

advertentie
advertentie