Goba pakt moeizame overwinning op Punch

23 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De basketballers van Goba leken vandaag (zondag) tegen Punch geruime tijd aan het kortste eind te trekken. De ploeg uit Delft domineerde driekwart van de wedstrijd en hield Goba met fanatiek en snel basketbal op een ruime achterstand van 10 punten. Op papier was Goba de betere ploeg maar dat werd niet duidelijk in de Oosterbliek, waar Punch het team van Jan van Wijk voor grote problemen stelde. Pas in de laatste minuten liet Goba zijn ware gezicht zien en won alsnog vrij makkelijk met 70-62.

In de eerste helft verzuimde Goba zijn defensieve taken te vervullen en maakte in de aanval teveel individualistische acties. Het tempo van de Gorcumers lag te laag en Punch maakte daar dankbaar gebruik van. Hoewel Punch in de lagere regionen van de Promotiedivisie staat heeft het team zeker kwaliteiten en speelt het tactisch sterk met veel gelouterde spelers.

Het team van Goba dat nog maar net aan het herstellen was van een flink griepvirus had geen antwoord op het spel van de Delftse studenten. In het eerste kwart kreeg het Gorcumse team vier driepunters om zijn oren en scoorde Punch maar liefst 27 punten.

Na de pauze kwam het verwachte herstel van Goba niet en wist Punch zijn voorsprong uit te breiden tot 12 punten. Goba probeerde het tempo op te voeren en de 'man of the match' Steve van Eck hielp zijn team over het dode punt heen. Met fraaie scores bracht hij Goba dichterbij en in het vierde kwart voerde Goba het tempo verder op onder leiding van Bart Tillemans en Martijn Hageman.

Het duurde tot 7 minuten voor het einde voordat Goba voor het eerst op voorsprong kwam. Met twee driepunters van captain Jerôme de Vries wist men eindelijk een kleine voorsprong te pakken die dankzij voortreffelijk spel van de Gorcumers nauwelijks meer in gevaar kwam. Goba liet zijn ware gezicht zien en speelde fraai en snel het team van Punch naar een nederlaag van 70-62. Vangelis Zafiriadis zorgde voor een prachtige afsluiting door in de zoemer vanaf de middellijn te scoren. Hierdoor blijft Goba meedraaien in de top van de promotiedivisie.

Aanstaande week heeft Goba een zwaar programma. Eerst moet het team vrijdagavond aantreden op het sportgala en hoopt het te worden uitverkoren tot het team van het jaar in Gorkum. Daarna speelt het twee wedstrijden. Allereerst zaterdag tegen Black Eagles en zondag in het verre Groningen tegen concurrent de Groen Uilen.

Topscores: Steve van Eck 19, Martijn Hageman 11, Jerôme de Vries 10 en Bas Gaarthuis 10 punten.