Jonge turnsters starten nieuw seizoen

24 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een nieuw wedstrijdseizoen is gestart voor de jongste turnsters van OKK Gorinchem. Zaterdag turnden de meisjes in de verplichte oefenstof een rayonwedstrijd in Ridderkerk. Tegen tien andere teams werd met verve gestreden om de hoogste klassering.

In de categorie pre-instap (meisjes van 7 en 8 jaar) debuteerden Angel Maquine en Eline van Beest voor het team. Beiden mochten op twee van de vier toestellen hun oefening turnen. Eline behaalde bij de brug ongelijk zelfs het hoogste teampunt: 12.95.

Bij de instap meisjes (8 en 9 jaar) deden Sharon Ringlever, Geneva Bandiera en Anne van Dam mee. Anne turnde twee toestellen en liet een heel mooie brugoefening zien. Geneva turnde een stabiele wedstrijd en eindigde van de 67 turnsters als elfde in de individuele eindstand. Sharon turnde voor haar doen nog niet optimaal, maar behaalde voor het team wel het hoogste teamresultaat met een 12,95 bij sprong en 12,55 bij vloer. Individueel behaalde ze zelfs een knappe zesde plaats.

De wat meer ervaren turnsters Denise Bogaard, Robin van Helden (beiden pupil 1: 9 en 10 jaar) en Maaike Verschoor (pupil 2: 10 en 11 jaar) scoorden bij sprong alle drie in de 12 punten. Bij de brugoefeningen ging het nog niet geheel vlekkeloos, wat Maaike en Denise bij de balk weer compenseerden met weer een score in de 12 punten. Bij de vloeroefeningen van Robin en Maaike ging het nog niet goed; daar nog flink op getraind worden. Uiteindelijk werd het team vierde met 191,150 punten.

advertentie
advertentie