GKV maakt verschil in de openingfase

24 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV heeft afgelopen zaterdag wederom belangrijke punten gepakt in de strijd om de titel in de overgangsklasse van het zaalkorfbal. Hoewel het seizoen pas halverwege is en nog niets is beslist, werd met een overwinning tegen Nieuwerkerk opnieuw een stapje gezet richting een kampioensschap. GKV verstevigde zijn koppossitie en Nieuwerkerk werd verslagen met 25-22. Doorslaggevend waren de twee openingsfases van de helften waarin duidelijk het verschil werd gemaakt. De belangrijkste rol deze wedstrijd werd vervuld door Arjan de Hoog, door zijn doelpunten en fantastisch reboundend werk. Zowel verdedigend als aanvallend leek hij hierin onverslaanbaar.

De uitwedstrijd in Nieuwerkerk was de enige verloren wedstrijd, dus een goed gevuld sporthal de Hoefslag kon zich opmaken voor een mooi strijd. Nieuwerkerk koos ervoor om verdedigend zich geheel te concentreren op topscorer Richard Maachi, waardoor er in de openingsminuten veel ruimte lag bij de andere spelers. De ruimte lag bij vakmaat en rebounder Arjan de Hoog en hij toonde in de openingsminuten aan ook zeer trefzeker te kunnen zijn. Binnen drie minuten liep GKV uit naar een 4-0 voorsprong en na ongeveer acht minuten spelen en drie goals van Arjan de Hoog besloot Nieuwerkerk bij een 6-0 achterstand een time-out te nemen. Na de time-out begonnen de gasten ook doelpunten te maken en kwamen ze terug tot een 8-5 stand. Er volgde een strafworp voor Nieuwerkerk welke werd gemist en direct daarna werd er gescoord door GKV. Een extra tegenslag voor de bezoekers die ze voor de rust niet meer te boven kwamen: 14-9 bij rust.

Na rust werd het verschil wederom in de eerste minuten. GKV kwam ijzersterk uit de kleedkamer. De tactieken werden aan de kant van Nieuwerkerk omgegooid waardoor Rachid Maachi de kans kreeg zijn eigen spelletje te spelen. Veel schoten van de spits werden gemist, maar door ijzersterk reboundend werk van Arjan de Hoog kregen de Gorcumers zoveel kansen in één aanval dat de goal vanzelf binnen viel. In het andere vak was het ondertussen Kees Baks die een aantal keer profiteerde van fouten van zijn directe tegenstander. Halverwege de tweede helft stond het 19-11 en leek de wedstrijd gespeeld. Nieuwerkerk wist zich nog aardig terug te knokken in de wedstrijd door onder andere een groot aantal strafworpen, maar op de belangrijke momenten bleken Rachid Maachi en Eliza Roest van afstand trefzeker. Eindstand 25-22.

Volgende week gaat GKV op bezoek bij tegenstander Tjoba uit Goes.

Doelpuntenmakers: Rachid 9, Eliza 5, Kees 4, Arjan 3, Tamara 2, Petra 1.

Uitslagen: GKV-Nieuwerkerk 25-22, Tjoba-Oranje Wit 16-22, Vriendenschaar-Vitesse 33-23, Oost Arnhem-Rheko 20-17.

Stand: GKV 8-13, Oranje Wit 9-11, Oost Arnhem 9-11, Vriendenschaar 9-9, Tjoba 9-8, Rheko 9-6, Vitesse 8-3.

Foto 1: Rachid Maachi breekt door

Foto 2: Kees Baks na een mislukte doelpoging

Foto 3: Saskia de Waard bij een doelpoging