Xerxes DZB - Kozakken Boys 4-3

24 januari 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Het is de Boys na een imposante ongeslagen reeksniet gelukt de serie voort te zetten. De rood/witte brigade liep voor het eerst sinds 25 september 2010 (Montfoort-Kozakken Boys 4-3) weer eens tegen een nederlaag aan. Zaterdagmiddag werd op het Sportpark Faas Wilkes met dezelfde cijfers verloren van de nummer één Xerxes DZB. Moesten de elf van Michel Langerak afgelopen herfst nog de hand in eigen boezem steken, zaterdag ging de wedstrijd kansloos verloren. Vooral verdedigend lieten de Werkendammers zich van hun zwakste zijde zien. Binnen drie minuten mocht Mario Bilate over links doorkomen en de bal hard voor het Werkendamse doel brengen. Arie Lock was dusdanig verrast door deze droge schuiver dat hij de bal achter doelman Denis Netten deed belanden (1-0). De Rotterdammers bleven ook na deze treffer de bovenliggende ploeg, maar zagen na een half uur tot hun schrik Stefan van Dam uit een fraaie vrije trap de gelijkmaker binnen schieten. Nog voor rust bracht Marvin Strik de thuisploeg weer op voorsprong (2-1). Na de kantwissel stelde de thuisploeg al snel orde op zaken toen de snelle Mario Bilate Xerxes op 3-1 bracht. Dennis Verhoef bracht 15 minuten voor tijd de spanning nog wel terug (3-2), maar het was opnieuw de Rotterdamse topscoorder Bilate die de thuisploeg definitief in veilige haven schoot. Manu Dagher bracht in de slotfase nog de 4-3 op het scorebord. Volgende wedstrijd: Kozakken Boys-DTS’25 Ede.