ISC - Unitas (za) 2-4

24 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorcumers begonnen niet goed aan de beslissende tweede fase van de competitie. Natuurlijk speelde het gebrek aan trainingsarbeid de ploeg van Peter van Horssen parten, maar dat mag niet als excuus gebruikt worden. Immers alle teams in 4D hebben te maken gehad met de winterse omstandigheden, zo ook de Ingenaren waartegen pas laat in de wedstrijd de volle buit werd binnengehaald. Het gevaar voor de Gorcumers zit hem in het restant van de competitie in het vasthouden van de concentratie. De komende twee maanden wordt er aangetreden tegen, met alle respect, de mindere ploegen in 4D. Puntverlies in deze fase kan funest worden in de aanloop op de maand maart. In deze maand kan het virtuele kampioenschap binnengehaald worden als de duels met naaste concurrenten Heukelum en Peursum op het programma staan. Op het Gemeentelijk Sportpark in Ingen kwamen de roodbroeken tot tweemaal toe op achterstand en zagen in de aanvangsfase ook nog eens Stefanos Moschatsis met rood vertrekken. Voor rust liet Mohammed Boukrouche de 1-1 aantekenen, maar pas toen Jamie Anderson na de kantwissel voor de 2-2 had gezorgd, lieten de elf van van Horssen zien niet voor niets tot de titelfavorieten te behoren. Binnen 10 minuten liepen de Gorcumers door doelpunten van Boukrouche (zijn tweede) en Mathijs Boudesteyn uit naar een2-4 eindstand. Volgende wedstrijd: Unitas-Arkel.