Oosterhout - Unitas(zo) 1-3

24 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tevreden Gorcumse gezichten en een zucht van verlichting zondagmiddag kwart over vier op Sportpark Heihoef. Tweede klasser Unitas had voor het eerst dit seizoen haar ware gezicht laten zien. Voor aanvang van de lopende voetbaljaargang versterkte de bijna 113 jarige preses van het Gorcumse voetbal zich behoorlijk en behoorde op slag tot de favorieten voor de titel. De eerste seizoenshelft was ronduit dramatisch en voorafgaand aan de wedstrijd in Oosterhout waren de manschappen van Johan Gabriels terug te vinden op een teleurstellende plek in de staart van de ranglijst. De laatste overwinning dateerde al weer van 31 oktober vorig jaar. Het winterreces bleek de roodbroeken echter goed te hebben gedaan. Onherkenbaar werd de strijd aangebonden met de Brabantse middenmoter. Alles klopte zondagmiddag en het wachten wasop de eerste treffers. Na een kwartier spel was het echter de thuisploeg die brutaal, tegen de verhouding in, op voorsprong kwam door Arie Eikelenboom. Normaal het moment voor de Gorcumers om de koppies te laten hangen. Niets was echter minder waar. Met hernieuwd elan werd opnieuw de aanval gezocht en nog voor rust deed Alvin van der Heijden (2x) de stand in Gorcums voordeel kantelen (1-2). Na rust controleerden de gasten de wedstrijd en zagen tien minuten voor tijd Aykuy Akkanoglu de wedstrijd definitief in het slot schieten. Of de weg omhoog nu definitief is ingeslagen zal volgende week blijken als de Gorcumers de nummer vier Halsteren op bezoek krijgen.