De Alblas – Herovina 1-3

7 februari 2011 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN- Er moest in Herwijnen maanden terug gegaan worden tot het laatste competitietreffen. Dat was op 20 november tegen Dubbeldam. Door alle afgelastingen is er in 3C een enorme scheefgroei in gespeelde wedstrijden ontstaan. Koploper Ameide heeft er al 13 gespeeld, terwijl de Herwijners er pas negen hebben afgewerkt. Daardoor staat de ranglijst totaal op zijn kop en is Herovina pas op een vijfde stek terug te vinden, maar behoort zeker tot de ploegen die mee kunnen gaan doen voor het kampioenschap. In de vorm waarin de Herwijners voor, en nu ook na, de winterstop steken, moet dat zeker niet uitgesloten worden. Met een gehavend elftal, Jeffrey van der Meijden en Marco de Bruin waren niet inzetbaar, maar met van een langdurige blessure teruggekeerde Frank Clement in de basis begonnen de mannen van Hans Richters voortvarend aan de klus tegen middenmoter De Alblas. De spieren waren bij de thuisploeg nog niet warmgelopen of men keek op het eigen Sportpark Souburgh al tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst werd Remon Prijs in de vijfde minuut door David van Waardenburg binnen de zestien onreglementair gestuit, waardoor Kevin Steenbrugge vanaf elf meter zijn seizoentotaal al weer op vier mocht brengen. Even later ging Alblas doelman René de Ruiter in de fout en was het Frank Clements die dat presentje verzilverde (0-2). Na rust schoot Mark Mulder de wedstrijd definitief in het slot waarna ver in blessuretijd De Alblas de eer nog mocht redden. Volgende wedstrijd: Herovina-Vuren