MaXelle Mode is verhuisd naar de Arkelstraat

7 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – In een prachtig pand aan de Arkelstraat 48 is sinds woensdag 2 februari MaXelle, Mode voor een maatje meer, gevestigd. De winkel verkoopt damesmode in de maten 44 tot en met 60. “Ook dames met een stevig postuur kunnen er door een goede kledingkeuze leuk uitzien”, aldus eigenares Ria Bakker. “Zij kunnen hier terecht voor verschillende stijlen van casual en sportief tot elegant en feestelijk.”

Door Ria Scholten

Op deze vrijdagmiddag zijn er in de winkel verschillende dames aan het passen. Hun partners genieten aan de lange stamtafel van een kop koffie. Ter ere van de opening wordt er een roomsoes bij geserveerd. De sfeer is gezellig en ontspannen. “Het is de afgelopen dagen ontzettend druk geweest”, vertelt Ria. “Zowel vaste als nieuwe klanten hebben enthousiast gereageerd op de inrichting van de winkel, maar ook op de collectie die in de rekken hangt. We hebben onze zaak aan de Langendijk verruild voor dit pand omdat het daar veel te krap werd. Hier komt alles veel beter tot zijn recht.”

Met gepaste trots geeft zij een rondleiding door de zaak waar de voorjaarsmode je tegemoet straalt. De pantalons en leggings kunnen worden gecombineerd met tunieken en shirts in verschillende lengten. “De kleding die wij verkopen is ontworpen voor de lichaamsbouw van onze doelgroep”, aldus Ria. “De afkledende pasvorm zorgt ervoor dat ook dames met een grotere maat gemakkelijk een lichte pantalon in combinatie met een tuniek of jasje kunnen dragen. We verkopen kwaliteitsmerken als Yoek, Chalou en Exelle en voor een wat jongere look XTwo, CISO en Voila.”

In de rekken vindt de klant niet alleen kleding in zwart en marine, maar ook in vrolijk aqua, cyclaam en hardgroen. Alles is op kleur gerangschikt en dat zorgt voor een rustige uitstraling. Het merendeel van de kleding is gemaakt van mooie, soepele materialen die zich gemakkelijk naar het lichaam voegen. Voor pantalons wordt vaak stretchstof gebruikt, maar in deze zomercollectie vinden we ook koel linnen en luchtig katoen.

Dames kunnen bij MaXelle terecht voor een totaalplaatje. “De kleding komt in combinatie met goed passende lingerie veel beter tot zijn recht. Wij verkopen de bekende merken Syl en Ulla, die gespecialiseerd zijn in grote maten”, vertelt Ria. “Verder vindt de klant hier nachtkleding van Pill en badmode van Anita, Sunflair en Submarine. De dames kunnen in alle rust passen, want zij hebben de beschikking over een aparte kleedkamer waardoor hun privacy gewaarborgd is.”

Samen met een team van vijf verkoopadviseuses probeert Ria het de klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken. “Sommige dames voelen zich onzeker over hun uiterlijk en vinden het prettig om geadviseerd te worden. We lopen dan samen langs de rekken en meestal wordt al snel duidelijk naar welke stijl en kleuren de voorkeur uitgaat. Vervolgens gaan we samen op zoek naar de juiste combinatie. Deze manier van werken spreekt veel dames aan en misschien is dat de reden waarom niet alleen klanten uit Gorinchem en omstreken, maar ook uit andere delen van het land de weg naar onze winkel weten te vinden.”

Foto-onderschrift:

Ria Bakker (r.) en verkoopadviseuse Petra Weber nemen alle tijd om de klanten te adviseren.

advertentie
advertentie