Zuid-Amerikaanse ambachten op zegel

7 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Wereldreiziger Jan de Quba nodigt alle grafische vormgevers, kunstenaars, studenten aan de kunstacademie en andere kunstliefhebbers uit om een zegel te ontwerpen die de ontmoeting tussen Jan de Quba en de Zuid-Amerikaanse ambachtsman uitdrukt. Wat het winnende ontwerp is zal blijken op 8 mei tijdens de feestelijke opening van de expositie van de beste zegels.

Het verhaal achter Jan is mysterieus eenvoudig. Jan is een reiziger. Hij reist de hele wereld rond, op zoek naar die ene ambachtsman, om de handen te schudden die bijzondere werken hebben gemaakt. Hij wil de persoon erachter leren kennen, zijn wereld zien en in zijn filosofie delen, om dat vervolgens aan anderen te vertellen middels de ambachtelijke creaties van de personen die hij ontmoet. De werken en hun scheppers zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Meer dan vijftig kunstenaars en ambachtslieden uit vooral Zuid-Amerika heeft Jan de Quba al ontdekt. Door een langdurige multiculturele uitwisseling en zijn zoektocht naar bijzondere kunstwerken en speciale technieken heeft Jan de Quba heel wat kwalitatieve werken en uitzonderlijke voorwerpen gevonden. Deze werken zijn te vinden in de winkel in Gorinchem en online op www.jandequba.nl waar een culturele uitwisseling heerst door Zuid-Amerikaanse kunst en koffie.

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen zich tot 20 februari inschrijven via info@jandequba.com. De ontwerpen kunnen ingezonden worden tot en met 30 maart.

advertentie
advertentie