Hoge waardering van cliënten voor ZorgInjection Thuiszorg

9 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De thuiszorginstelling ZorgInjection scoort hoog in een onafhankelijk cliëntenonderzoek. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,6 doet de relatief jonge instelling het buitengewoon goed in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

,,Wij zijn aangenaam verrast door de uitkomsten”, zegt Hans Baardman, directeur van ZorgInjection Thuiszorg. ,,We weten dat onze cliënten tevreden zijn. Maar dat we beloond worden met een gemiddeld rapportcijfer van 8,6 is voor ons allemaal een geweldige opsteker.”

Het onderzoek werd uitgevoerd door bureau Facit en vond plaats onder de AWBZ-cliënten van ZorgInjection. Dat zijn met name de cliënten die verzorging en verpleging vragen. ZorgInjection geeft ook thuiszorg aan WMO-cliënten die bijvoorbeeld begeleiding of huishoudelijke hulp willen.

Zeer opmerkelijk is het rapportcijfer van 9.3 voor de kwaliteit van zorgverleners. Baardman: ,,Zij zijn de spil van onze instelling, de mensen in het veld die daadwerkelijke zorg verlenen. Dat doen ze dus erg goed.” Met name genoemd zijn de betrouwbaarheid, de bejegening van de cliënten, de veiligheid en uiteraard de professionaliteit.

Ook op andere gebieden gooit ZorgInjection Thuiszorg hoge ogen, zoals de telefonische bereikbaarheid, de samenhang in de zorg, de inspraak en het overleg met de cliënten, het behoud van zelfstandigheid van de cliënten en de beschikbaarheid van het personeel. Baardman: ,,ZorgInjection is weliswaar niet de grootste instelling voor thuiszorg, maar wel een die enorm gewaardeerd wordt door zijn cliënten.” ZorgInjection verleent momenteel thuiszorg aan zo’n 350 cliënten.

ZorgInjection bestaat sinds 2004 en is een AWBZ en WMO erkende instelling voor thuiszorg. Het werkgebied omvat de Albasserwaard en de Vijfheerenlanden, met de gemeenten Gorinchem, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Graafstroom, Zederik, Nieuw-Lekkerland en Liesveld. Onder de hulpverlening valt verzorging, verpleging, huishoudelijke hulp en begeleiding, bijvoorbeeld als de mantelzorgervoor een dag ontlast wil worden van de zorg .

Bij ZorgInjection Thuiszorg krijgt de cliënt niet alleen adequate zorg, maar ook een die exceptioneel snel aangeboden wordt. Binnen 24 uur nadat hulp is gevraagd, wordt de cliënt bezocht door een zorgmanager. Na een inventarisatie wordt nog eens binnen 24 uur een zorgplan en aanbod voorgesteld. Na akkoord start de zorg op de eerstvolgende afgesproken werkdag.

Voor meer informatie: www.zorginjection.nl.

advertentie
advertentie