'AZC met 700 plaatsen is echt te groot'

14 februari 2011 om 00:00 Nieuws

Ingezonden

Beste vrienden volksvertegenwoordigers,

Hierbij onze laatste mail aan alle leden van de gemeenteraad, met het laatste argument als belangrijkste aanvulling.

*Wij zouden het op prijs stellen als u blijft spreken over Groote Haar (weinig respectvol om ons gebied gelijk maar anders te benoemen).

*Wij merken met klem op dat het aantal van 700 bij het COA betekent MINIMALE BEZETTING, zij kunnen dus rustig 800 plaatsen creeeren, hierover zijn de nodige misverstanden, zorgt u svp voor duidelijkheid en geen mazen in de afspraken.

*Wij horen graag nog eens in de vergadering bevestigd dat het onderhandelingsresultaat ter goedkeuring naar de gemeenteraad gaat.

*Wij zijn geschrokken van het harde, bureaucratische en soms onmenselijke beleid van het COA/IND. Harde afspraken blijken zeer noodzakelijk. Wilt u nagaan wat het COA werkelijk kan beloven en waar ze met een beroep op ‘hogere macht’ net zo makkelijk weer onderuit kunnen.

*Als er nog meer gemeenten met het COA bezig zijn, wilt u dan eens kijken of het zinvol is om een gezamenlijke vuist te maken tegen de inhumaniteit en tegen de aantal-eis van 700.

*Belangrijkste punt: wij blijven van mening dat 700 plaatsen te veel is! Gezien de ligging van het project is zonder meer duidelijk dat de asielzoekers zijn aangewezen op de Haarwijk. Dat ligt ook voor de hand, het is het meest dichtbij en de Koningin Wilhelminalaan en de Lidl zijn voor hen aantrekkelijk. Zij gaan echt niet naar Gildenwijk, Stalkaarsen, Lingewijk of Gorcum-Oost. Het aantal van 700 moet dus niet afgezet worden tegen de 35.000 inwoners van Gorinchem, maar tegen de enkele duizenden inwoners van de Haarwijk. Wij vragen u nadrukkelijk dit punt zorgvuldig te wegen.

Wij wensen jullie veel wijsheid en daadkracht toe om een verantwoord besluit te nemen op 17 februari.

Namens de Gorinchem-Noord bewoners

Jan Hamstra

advertentie
advertentie