Maarten Ebbers en Bertus Borgers in 't Pand

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Theater 't Pand brengt komende week weer twee zeer leuke voorstellingen. Op vrijdag 4 maart om 20.30 uur komt Maarten Ebbers met: Laat mij maar zitten. In Laat mij maar zitten neemt Maarten het publiek mee in zijn absurde fantasiewereld. Met een gitaar, een versterkertje en een harig kussen staat hij stil bij zijn eigen passiviteit. Gaat hij voor zijn dromen en idealen of voor werkelijkheid en gemak. Met een komische blik en verassende grappen bekijkt hij de wereld die volop in beweging is… maar gaat ze ook vooruit?

Maarten Ebbers heeft in 2009 de jury en publieksprijs van het Leids Cabaretfestival gewonnen.

Op zaterdag 5 maart brengt Bertus Borgers 'Ver van hier' op de planken. Het is een muziekvoorstelling in een akoestische setting. Samen met zijn broer Peer, een sax en een paar oude gitaren brengt hij in een bluesy atmosfeer een stel rappe teksten die de kern raken. Over weggaan en terugkomen, jeugd en ouderdom, berusting en heimwee. Het leven doet nou eenmaal dingen met je die je zelf niet bedenkt.

Info: www.bertusborgers.nl

In het Filmhuis is dinsdag 8 maart (aanvang 20.15 uur) Bella van Alejandro Monteverde te zien. De voormalige profvoetballer Jose werkt tegenwoordig als kok in het New Yorkse restaurant van zijn broer Manny. Wanneer laatstgenoemde de serveerster Nina ontslaat, omdat ze een paar minuten te laat is, rent Jose haar achterna om haar te troosten.

Op de foto: Bertus Borgers.

advertentie
advertentie