Goed advies voor jonge moeders in Borstvoedingscafé

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Jonge moeders kunnen met hun vragen over borstvoeding en alle aspecten die hierbij komen kijken terecht tijdens het Borstvoedingscafé van Rivas Zorggroep. Dit vindt iedere tweede en vierde vrijdag van de maand plaats van 10.30 tot 12.00 uur in Restaurant Metropole in het centrum van Gorinchem.

,,Vrouwen zoeken elkaar vaak op om ervaringen uit te wisselen," zegt Joanneke van der Marel, verpleegkundige bij Rivas. ,,Daarvoor is het Borstvoedingscafé een ideale plek." Ook voor deskundig advies kunnen jonge moeders hier terecht. ,,Tijdens het Borstvoedingscafé zijn een verpleegkundige en lactatiekundige van Rivas aanwezig voor goede voorlichting. Je kan daarbij denken aan het geven van borstvoeding of kolven."

Volgens de normen van de World Health Organization (WHO) en Unicef voldoet de Jeugdgezondheid van Rivas en daarmee het Borstvoedingscafé aan de eisen van het geven van goede voorlichting. Rivas mag dit certificaat behouden voor een periode van drie jaar. ,,Het is voor moeders een bewijs dat ze bij Rivas kunnen rekenen op de juiste kennis en deskundig advies," zegt Van der Marel. ,,We zijn daarom ook trots dat we het certificaat mogen behouden."

Iedere tweede en vierde vrijdag van de maand vindt het Borstvoedingscafé plaats in restaurant Metropole aan het Melkpad 3-5 in Gorinchem. Moeders die borstvoeding geven of willen gaan geven kunnen hier tussen 10.30 en 12.00 uur terecht. Voor meer informatie hierover of andere diensten van Rivas: Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief) of www.rivas.nl.

advertentie
advertentie