Ruime overwinning Unitas op SVS'65

26 februari 2011 om 00:00 Nieuws

Nog drie ploegen

in de race om het

kampioenschap

GORINCHEM - Koploper Heukelum had vorige week in Spijk nog het nodige fortuin nodig om de drie punten mee naar huis te nemen. Unitas, de nummer twee, liet er op het eigen Molenvliet geen twijfel over bestaan mee te doen om de titel in 4D. In een eenzijdig duel wonnen de Gorcumers gedecideerd met 5-0 van SVS'65. De strijd om de "schaal" lijkt na het afgelopen weekend te gaan tussen Heukelum, Unitas en Leerdam Sport. Unitas coach Peter van Horssen vindt Heukelum de te kloppen ploeg voor de titel.

Door Gerard Droog

De Spijkse ploeg was met weinig aspiraties richting Molenvliet getrokken: ,,Tegen dit soort ploegen hebben wij weinig te zoeken", liet SVS coach Jan Klijn voor aanvang al weten. ,,Unitas, Heukelum en Peursum zijn voor ons een maatje te groot. Wij zitten na een aantal jaren waarin wij als kanonnenvoer golden nu in een opbouwfase. Iedere ploeg moet tegen ons nu echt aan de bak om de punten binnen te halen. Dat was in het verleden wel eens anders."

Al binnen dertig seconden lag de bal achter de Spijkse sluitpost Yen Heikoop toen Mohammed Boukrouche van acquit af een vrije doortocht kreeg van de SVS'65 defensie en James Anderson uit de rebound de 1-0 zag scoren. Unitas trainer Peter van Horssen: ,,Het was net Mozes die door de Rode Zee trok, zoveel vrijheid kreeg Bouki." Na de openingstreffer van Anderson was het vijf minuten later weer raak toen aanvoerder Gert Jan Kraan vrij mocht oprukken door het Spijkse centrum en vanaf rand zestien doelman Heikoop voor de tweede maal in korte tijd kansloos liet (2-0). Toen halverwege het eerste bedrijf Boukrouche over rechts goed door kwam en Tomas Henke op zijn voorzet de vuisten van Heikoop zag testen, was Anderson er wederom als de kippen bij om de terugspringende bal voor de derde maal in het Spijkse net te laten belanden (3-0). Even later had Unitasser Martin Bos geluk toen hij, in het overigens sportieve duel, buiten het zicht van arbiter Sterrenburg een natrappende beweging maakte naar Martijn Tromp en aan rood ontsnapte.

Na de kantwissel wisten de oppermachtige Gorcumers het net nog tweemaal te vinden. Na een uur spel rondde Nasim Kadiwahabi een prachtige aanval vanaf rand zestien goed af en tien minuten voor tijd bepaalde de van een blessure teruggekeerde Hans Bos met een schot uit de draai de eindstand op 5-0. Een tevreden coach van Horssen zou je zeggen: ,,In het tweede bedrijf zakte bij ons jammer genoeg de concentratie en speelden wij slordiger dan voor de thee, zodat een hogere uitslag uitbleef." Aan een kampioenschap wil hij vooralsnog niet denken: ,,Heukelum is wat mij betreft de favoriet voor de titel. Zij hebben op afstand het beste team. Aan de andere kant spelen alle ploegen die nog om het kampioenschap mee doen de komende maanden nog tegen elkaar. Het is nog zeker niet beslist. Voorlopig gaan wij voor een periode, en als we die binnen halen, gaan we in de nacompetitie ook echt voor promotie, daar kun je zeker op rekenen."

advertentie
advertentie