PCG/SVO wint bekerthriller

27 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de kwartfinale om de beker troffen de koplopers van de eerste klasse A (PCG/SVO) en die van de eerste klasse B (WZC) elkaar in Gorinchem. Een mooi affiche voor alle waterpolofans, zeker met de wetenschap dat de Gorcumers uit waren op revanche na het verlies tegen WZC vorig jaar in de halve bekerfinale. Die fans kwamen zeker aan hun trekken. Het werd een echte bekerthriller, met een spannend scoreverloop en een hectisch einde, waarin PCG/SVO aan het langste eind trok: 4-5.

Aanvankelijk hadden de gasten uit Zoetermeer een licht veldoverwicht, hetgeen ook resulteerde in een 1-2 achterstand in de eerste periode. Derek Klad maakte het Gorcumse doelpunt. In de pauze hield coach René Schoffelmeer zijn mannen voor dat ze zich wat moesten ontspannen en met wat minder respect de duels moesten aangaan. Toen de ploeg dat deed, kantelde het veldoverwicht en na de gelijkmaker van Lennart van Wieren leek het er op dat PCG/SVO de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Toch zag WZC weer kans een voorsprong te nemen (2-3), maar nog voor het eind van de tweede periode maakte Menno Cloostermans opnieuw gelijk. En kort daarop verzilverde Lennart van Wieren ook nog eens met succes een verkregen strafworp: 4-3.

Vanaf dat moment controleerde en dicteerde PCG/SVO het spel, al was de tegenstander sterk genoeg om de achterstand niet verder te laten oplopen dan de 5-3 die door een doelpunt van Derek Klad op het scorebord kwam.

De vierde en laatste periode probeerde PCG/SVO de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, maar de ploeg verzuimde de wedstrijd met een doelpunt te beslissen. Daar profiteerde WZC van toen één van de spaarzame aanvallen van WZC werd afgerond met een zondagschot van afstand dat de verder uitstekend keepende Jochem van Wieren verraste: 4-5. Vanaf dat moment lukte het de ploeg van aanvoerder Chiel den Otter niet goed meer de rust te bewaren en natuurlijk probeerde WZC met heel opportunistisch spel de gelijkmaker en een verlenging af te dwingen. Het eindsignaal verloste de ploeg. De Gorcumers kunnen zich nu opmaken voor de halve finale, die pas op 23 april zal worden gespeeld.

Eerst gaat de jacht op het kampioenschap weer verder met als doel rechtstreekse promotie af te dwingen. Zaterdag speelt PCG/SVO om 19.00 uur in het eigen Caribabad tegen hekkensluiter LZ 1886 3.

advertentie
advertentie