Hardinxveld - Sleeuwijk 3-1

28 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK - Voor de Sleeuwijkers duurt een wedstrijd dit seizoen eigenlijk één helft te lang. Tegen de laatste twee tegenstanders, SVW en GJS, waren de Roefbewoners 45 minuten lang de bovenliggende partij. Zo ook zaterdag tegen Hardinxveld. Op basis van het eerste bedrijf hadden de manschappen van Arjan de Vries meer verdiend, maar tel daar de tweede helft bij op en de 3-1 eindstand stond op de Sluisweg terecht op het scorebord. De zorgen voor de Sleeuwijkers worden na deze elfde seizoensnederlaag met de week ernstiger, vooral nu GJS, NOAD en Good Luck, de naaste mede degradatiekandidaten, puntjes aan het sprokkelen zijn. Met nog tien wedstrijden te gaan, waarin de degens nog met de top van 2F (Sliedrecht, Altena, Almkerk en tweemaal koploper Everstein) gekruist moeten worden, lijkt het behoud van het tweede klasseschap aan een zijden draadje te hangen. Op de Sluisweg waren de bezoekers voor rust zeker niet de mindere van het dit seizoen wisselvallig draaiende Hardinxveld. Ondanks dat de thuisploeg al binnen 10 minuten de leiding nam, doelpuntenmaker Stefan Kant, mochten de Sleeuwijkers nog hopen. Zeker toen Arjo Nederveen in de 20ste minuut vanaf 11 meter de gelijkmaker mocht binnen schieten. Na de thee kantelde de wedstrijd binnen twee minuten toen Lars Coerts de 2-1 liet aantekenen. Vanaf dat moment was het over en uit en mocht diezelfde Coerts 10 minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot schieten (3-1). Sleeuwijk is zaterdag vrij.