Weer puntverlies GJS in spectaculair duel

28 februari 2011 om 00:00 Nieuws

DALEM - Terwijl Sleeuwijk zich steeds vaster op de laatste plaats in 2F nestelt, is de strijd om lijfsbehoud daarboven ongemeend spannend aan het worden. GJS had zaterdag goede zaken kunnen doen door de drie punten tegen Wieldrecht te pakken. In een spectaculair zes punten duel deelden beide ploegen na een 3-3 eindstand echter de punten. GJS schoot daar weinig mee op en blijft één na laatste. Het resterende programma biedt de Dalemers echter nog voldoende escapes om zich ook volgend seizoen tweede klasser te mogen blijven noemen.

Teleurgestelde gezichten bij de spelers van de thuisploeg na het 3-3 gelijke spel tegen Wieldrecht dat met de puntendeling het meest gebaat was. De afstand op de ranglijst met de nummer één na laatst GJS bleef daardoor zes punten. De strijd om degradatie gaat in 2F een ongemeend spannende periode in. Vanaf de nummer 10, Wieldrecht, strijden Good Luck, NOAD’32 en GJS voor lijfsbehoud, terwijl het voor de nummer laatst Sleeuwijk een uitgemaakte zaak schijnt te worden. De manschappen van Leon Elands hadden de afgelopen twee weken prima zaken kunnen doen, maar deelden vorige week de punten met hekkensluiter Sleeuwijk en kwamen ook tegen Wieldrecht niet verder dan een draw. Elands: ,,Hier schieten we niets mee op. We hadden het in de eerste helft moeten afmaken, maar hebben dat verzuimd. Na de rust begonnen wij niet scherp genoeg en gaven Wieldrecht de mogelijkheid terug te komen in de wedstrijd.”

Wat de toeschouwers op redelijk bespeelbare Dalemse grasmat kregen voorgeschoteld, was reclame voor het voetbal. Beleving, emotie, maar vooral veel treffers. De thuisploeg begon sterk aan het zes punten duel en kwam na een kwartier door Tom Kant op voorsprong toen doelman Job Sas de bal uit zijn handen liet springen. Gaandeweg het eerste bedrijf kwam het duel in evenwicht, maar waren het beide doelmannen die een hoofdrol voor zich opeisten.

Nog niet bekomen van de warme thee liepen de elf Dalemers echter weer achter de feiten aan. Binnen tien minuten boog Daan Doomen de voorsprong om naar een 1-2 achterstand. Het was nog niet klaar op sportpark Dalem. Nauwelijks vijf minuten later verzilverde Jordin Calor een voorzet van Tom Kanten bracht de thuisploeg weer langszij de Dordtenaren. Toen even later Louis Damen de 3-2 op het scorebord bracht, leek de buit binnen voor de thuisploeg, maar er werd niet gerekend op de ‘waard’ uit Dordt. Tien minuten voor tijd ging GJS defensief in de fout en schoot Jordi Palit het cadeautje niet alleen onhoudbaar voor Michel van den Berg binnen, maar tekende ook voor de 3-3 eindstand.

De Gorcumse Jonge Spartanen kunnen zich gaan opmaken voor de strijd om lijfsbehoud, maar zijn daar zeker niet kansloos in. Van de vier mede degradatiekandidaten hebben de Dalemers het minst zware programma en komen uit de top van 2F alleen nog Sliedrecht en Altena tegen.