Heerjansdam - Kozakken Boys 3-2

28 februari 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Een open wedstrijd op de Molenwei die zo maar in 5-5 had kunnen eindigen. De Werkendammers verzuimden de wedstrijd tegen hekkensluiter Heerjansdam in de eerste 20 minuten te beslissen toen de thuisploeg alle hoeken van het veld kreeg te zien. Achtereenvolgens Richie Basoski, Manu Dagher en Arie Lock hadden de bezoekers al binnen het kwartier op een comfortabele voorsprong kunnen brengen, maar vonden de uitblinker van de middag, doelman Frank van de Pol, telkens op hun pad. Het bleef echter bij een treffer van Christiaan Perrier die op aangeven van Benjamin de Gans van de Pol kansloos liet (0-1). De Boys dachten de buit binnen te hebben, maar vergaten dat een wedstrijd na de 20ste minuut nog zo’n slordige 70 minuten duurt. Vijf minuten voor het rustsignaal van oud betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge was het ex-Kozak Andro Franca die de Heerjansdammers weer naast de bezoekers schoot (1-1). In het tweede bedrijf was het de thuisploeg die het initiatief greep en door treffers van Steve Kot en Remco Roosop een ogenschijnlijke veilige 3-1 voorsprong kwam. Met nog 20 minuten op de klok was het Manu Dagher die met zijn aansluitingstreffer het sein gaf voor een Werkendams slotoffensief. Er kwamen kansen voor de roodbroeken, maar sluitpost van de Pol weigerde te capituleren. En onverdiende en zure nederlaag voor de manschappen van Michel Langerak die nu zijn geduikeld naar de vijfde positie in de hoofdklasse B. Volgende wedstrijd: Kozakken Boys-DTS’35.