Spannende triatlonstrijd in Valkenburg

20 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Onder schitterende weersomstandigheden werd zaterdag de derde editie van de triathlon off Road in Valkenburg gehouden. De Gorcumse triatlete Riikka Vreeswijk-Kelja trof daar een tegenstandster van formaat in de vorm van regerend duatlon kampioene Maud Goldsteyn. Het lukte de Gorcumse niet de haar de titel te ontnemen; zilver bleek het maximaal haalbare.

Aan de Valkenburgse wedstrijd namen 120 triatleten deel die eerst 500 meter moesten zwemmen in het Valkensburgse zwembad. Daarna 20 kilometer off Road met de ATB door het Limburgse heuvel landschap, waar de regen van vrijdag het parcours tot een ware baggerbaan had doen ontstaan. Een afsluitende crossloop rond het Polfersbos maakte de wedstrijd compleet. Enkele steile klimmetjes, waar Limburg zo bekend om staat, vergden het uiterste van de atleten.

Tijdens de zwempartij gingen de twee kemphanen gelijk op. Gezamenlijk verlieten ze het Parc Fermee op de mountainbike richting de Cauberg. Beide dames gaven elkaar geen krimp tijdens de 20 kilometer mountainbiken, al probeerden beiden enkele keren te ontsnappen, wat even zovele keren mislukte. Eenmaal in Vilt in de wisselzone van het fietsen naar het lopen begonnen beide atletes tegelijk aan de afsluitende crossloop. De beter lopende Limburgse, bovendien bekend met het parcours, demareerde al direct in de eerste kilometer en sloeg een gat ten opzichte van Riikka Kelja, die daarop geen antwoord had. Goldsteyn wist daarmee de winst van deze triatlon verdiend in Limburg te houden. Riikka Vreeswijk/Kelja kwam als tweede dame door de finish en Henriette Pepels maakte het podium compleet.

advertentie
advertentie