Meeste OKK-turners behouden zich op halve finale

21 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De heren turners van OKK-Gorinchem hebben zaterdag en zondag de eerste van twee kwartfinales geturnd in Alkmaar. De meesten behaalden een top tien positie en behouden zich op de halve finale. Maar dat is pas definitief beslist na de tweede kwartfinale op 16 en 17 april in Waddinxveen.

Timo Harmankaya, Makai Wink en Wouter van der Zouwen beten het spits af in hun categorie pupil niveau 9 (derde divisie). Het eerste toestel was rekstok en vooral Timo draaide hier een goede oefening, die beloond werd met een 17.40 (vierde rekcijfer). Op vloer komen de heren nog wat kracht te kort en dat kostte punten. Op voltige scoorde Makai goed en Wouter turnde voor het eerst vier flanken in serie. Na ringen werd de wedstrijd met sprong afgesloten. Bij de prijsuitreiking bleek Makai 7e, Wouter 19e en Timo 22e te zijn geworden.

In de tweede wedstrijd kwamen Youri de Jong uit Arkel en Myren Venderbos in actie. Myren uitkomend in de categorie instap niveau 10 (tweede divisie) en Youri in dezelfde categorie maar dan niveau 9 (1e divisie). Beiden turnden voor het eerst de handstand op de brug en met succes. Ook op rekstok turnden beiden een nette oefening, maar op vloer liet Myren wat liggen. Op voltige turnde Youri erg netjes. Myren moest echter het toestel verlaten. Sprong werd het beste toestel van beiden. Youri bleek met een vierde plaats net het podium te hebben gemist en Myren behaalde een verdienstelijke zesde plaats.

Zondagochtend was het de beurt aan de benjamins in de talentendivisie. Voor OKK zijn dat Julian van den Bogerd en Jelle van der Zouwen. Jelle liet iedereen even schrikken door tijdens zijn rekoefening achter los te schieten en met een mooie boog op de dikke mat te belanden. De rest van de oefening was foutloos wat hem toch nog 15.75 opleverde. Op vloer, voltige, ringen werden geen grote fouten gemaakt maar bleek dat nog wel puntjes op de i moeten worden gezet. Op brug turnde Julian een goed kip tot spreidzit en mooie hoge zwaaien en wist ook Jelle een nette oefening neer te zetten. Het leverde voor Jelle een achtste en voor Julian een negende plek op en dus uitzicht op de halve finale.

advertentie
advertentie