Lekvogels - Unitas (za) 1-1

21 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Na de puntendeling in Lexmond is het kampioenschap in 4D in feite gelopen. Koploper Heukelum won nipt bij Leerdam Sport (1-2) en verdwijnt daardoor uit het zicht. Een tweede plaats is op dit moment het hoogst haalbare voor de mannen van scheidend trainer Peter van Horssen. Hij zal komend seizoen opgevolgd worden door Richard van Gils die nu nog het tweede van Stedoco onder zijn hoede heeft. De Gorcumers kunnen nu al terug zien op een meer dan geslaagd seizoen. Voorgaande edities waren de Molenvlieters vaak terug te zien in de onderste regionen van de vierde klasse, maar zij zijn inmiddels uitgegroeid tot een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden. Er is het afgelopen jaar een solide fundament onder de zaterdag tak van Gorcums oudste voetbalbolwerk gelegd. Er is een tweede elftal en er is een derde 'in de maak'. Toch had er de lopende voetbaljaargang meer ingezeten voor de roodbroeken. Vooral aanvallend stond het vizier niet altijd op scherp, zo ook zaterdag op sportcomplex 'Het Bosch'. Hadden de Gorcumse voorwaartsen iets zorgvuldiger met de kansen omgesprongen, had een 1-4 ruststand niet misstaan. Nu bleef het bij een doelpunt van Mike Venderbos in de 40ste minuut. De 1-1 eindstand was bij rust al bereikt. Zaterdag staat het duel Unitas-Leerdam Sport op het programma.