Goba verslaat koploper in verlenging

21 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Goba heeft tegen koploper Hoppers uit Hoorn een belangrijke overwinning geboekt, die noodzakelijk was om de kans op de Final Four te behouden. In de verlenging lukte het de Gorcumse basketballers pas om de Hoppers op de knieën te krijgen: 103-99.

Goba begon sterk aanvallend, waarbij Jerôme de Vries en Vangelis Zafiriadis Goba onverwachts makkelijk naar een fikse voorsprong van ruim tien punten bracht in het eerste kwart. In het volgende kwart kantelde de wedstrijd. Goba verdedigde slordig en Hoppers kwam terug in de wedstrijd en pakte met de rust al een voorsprong van 41-51. Daarop liet Hoppers blijken dat het terecht aanspraak maakt op de titel in de promotiedivisie. De ploeg bereikte een voorsprong van twintig punten.

In "money-time' kwam een herboren Goba terug in de wedstrijd. Met sterk en collectief spel werd de achterstand langzaam weggewerkt. Uiteindelijk zorgden de uitblinkers Bob de Graaf en een vooral verdedigend erg goed spelende Thomas Guldenaar dat Goba met een 90-90 eindstand een verlenging uit het vuur sleepte.

Bob de Graaf startte met een naar later bleek belangrijke driepunter en Ardan volgde met een fraaie score, waardoor Hoppers al snel op achterstand werd gezet. Het team van Jan van Wijk gaf de tegenstander weinig kans meer op herstel en behield een voorsprong van vijf punten. Daarna speelde Goba onder aanvoering van Jerôme de Vries de wedstrijd gecontroleerd uit: 103 - 99.

Dankzij deze uitslag maakt Goba nog een kansje op het behalen van de Final 4. Volgende week moet Goba naar IJmuiden om tegen Akrides de aansluiting met de kanshebbers voor de Final Four te behouden.

Topscores:Bob de Graaf 22 pnt; Jerôme de Vries 18 pnt; Vangelis Zafiriadis 16 pnt; Thomas Guldenaar 15 pnt; Ardan Cusell 13 pnt.